Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Motorsport Világtanács (FIA WMSC) jóváhagyta a WRC csapatok tesztelésének ideiglenes felfüggesztését a 2020-as WRC szabályzat 68. cikkelyében meghatározottak szerint.

Erre az intézkedésre azért volt szükség, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben megakadályozzák az esetleges előnyszerzést. A tilalom május 31-ig szól, vagy addig, amíg az FIA Rally Szakosztálya nem talál egy alkalmas helyszínt, ahol a gyártók azonos feltételek mellett tesztelhetnek.

Márciusban a Mexikó Rallyt még megtartották, de a verseny utolsó napját törölték a szervezők. A járvány miatt az Argentin-, a Portugál-, a Szardínia-, és a Szafari Rallyt is elhalasztották, így augusztus első hétvégéjén, a Finn Rallyval folytatódhat a bajnokság.

Három forduló után Sébastien Ogier vezeti a bajnokság, 8 ponttal megelőzve csapattársát, Elfyn Evans-t. A gyártók között a Toyota Gazoo Racing áll az élen, a Hyundai Motorsport és az M-Sport Ford WRT előtt.

A bajnokság állása:
1. Sébastien Ogier   62 pont
2. Elfyn Evans   54
3. Thierry Neuville   42
4. Kalle Rovanperä   40
5. Ott Tänak   38

1. Toyota Gazoo Racing WRT   110 pont
2. Hyundai Shell Mobis WRT    89
3. M-Sport Ford World Rally Team   65

További híreink a rally világából