Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Takamoto Katsuta 2020-ban nyolc vb. futamon is beülhet majd a TGR Toyota Yaris WRC-jébe. A hét európai verseny mellett hazájában, Japánban is csatlakozhat majd Sebastien Ogier-hez, Elfyn Evanshez, valamint Kalle Rovanperähoz.

A Toyota Gazoo Racing tehetséggondozó programjának résztvevője idén a Német-, és a Spanyol Rallyn is lehetőséget kapott, és mindkét alkalommal lenyűgözte a teljesítményével Tommi Mäkinenéket. Németországban a 10. helyen ért célba, míg Spanyolországban a kilencedik pozícióban autózott, amíg utol nem érte a technika ördöge.

Katsuta a 2020-as rally világbajnokság összes európai állomásán (Monte-Carlos, Svédország, Portugália, Szardínia, Finnország, Németország, Nagy-Britannia) rajthoz áll majd a Yaris WRC-vel, illetve a Japán Rallyn is bemutatkozhat a hazai közönsége előtt. A 26 esztendős pilótának továbbra is a tapasztalt Daniel Barritt fogja majd diktálni az itinert.

„Köszönöm a Toyota Gazoo Racingnek és a Tommi Mäkinen Racingnek a munkáját, és hogy megadják nekem ezt a hatalmas lehetőséget.” –kezdte Katsuta. „A jövő év egy hatalmas kihívás lesz számomra. Bár az első versenyeim, amiket a Yarisszal teljesítettem, nagyon jól alakultak, de tudom, hogy még sokat kell fejlődnöm. Nagyon boldog vagyok, és már alig várom, hogy elkezdődjön a szezon.”

A Toyota Gazoo Racing vezetője, Tommi Mäkinen a következőket mondta: „Takamoto idén értékes tapasztalatokat szerzett a Yaris WRC volánja mögött, és a héten már elkezdte a felkészülést a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyra.  Németországban és Spanyolországban is láthattuk, hogy milyen tempóra képes. Biztos vagyok benne, hogy 2020-ban is lesznek kimagasló eredményei.”

Fotó: Toyota Gazoo Racing

További híreink a rally világából