Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Takamoto Katsuta az idei szezonban két futamon is beülhetett a Toyota Yaris WRC volánja mögé. A TGR első embere, Tommi Mäkinen elképzelhetőnek tartja azt, hogy a japán pilóta 2020-ban akár minden versenyen ott lehet majd a Yaris-szal.

Katsuta idén a Német - valamint a Spanyol Rallyn bizonyíthatott a Yaris WRC-vel. Előbbi futamon a 10. helyen ért célba, míg Spanyolországban tönkrement a sebességváltója, és csak a 39. lett. Mäkinen elárulta, hogy elégedett a japán versenyző teljesítményével, és hogy folynak a tárgyalások Katsuta 2020-as programjáról.

„Még semmi nem dőlt el.” –kezdte a Toyota Gazoo Racing vezetője, Tommi Mäkinen. „Most is folynak a tárgyalások, de még nem érkezett meg a végleges döntés Japánból. Elképzelhető, hogy az összes európai futamon és Japánban is láthatjuk majd versenyezni Takamotot jövőre, de az is lehet, hogy teljes szezont fog menni. Spanyolországban technikai hiba hátráltatta Takamotot és Danielt (Daniel Barritt), ami nagyon megnehezítette a dolgukat. Elégedett vagyok a Spanyol Rallyn nyújtott teljesítményükkel, és egyértelműen látszott, hogy gyorsabbak voltak ezen a versenyen, mint Németországban.”

Katsuta november 8-10. között hazai közönsége előtt, a Central Rally Aichi/Gifu-n áll majd legközelebb rajthoz a Toyota Yaris WRC-vel.  

Fotó: Toyota Gazoo Racing

További híreink a rally világából