Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Dani Sordo szerződést hosszabbított a Hyundai Motorsporttal. A spanyol pilóta 2014-ben csatlakozott az alzenaui alakulathoz, és most újabb egyéves megállapodást írt alá a Hyundai-jal.

A 36 esztendős spanyol pilóta kilenc dobogós helyet szerzett a Hyundai színeiben, idén pedig WRC-s pályafutása második futamgyőzelmét ünnepelhette a Szardínia Rallyn. Sordo várhatóan Sebastien Loebbel osztozik majd a harmadik i20 Coupe WRC-n a 2020-as szezonban. Loeb második évét fogja tölteni a csapatnál, és az előzetes információk szerint hat futamon áll majd rajthoz jövőre.

„A Hyundai számomra olyan mintha a második családom lenne. Számtalan fantasztikus pillanatot éltünk át közösen.” –kezdte Sordo, aki legközelebb hazai pályán, a Spanyol Rallyn (október 24-27.) ül majd be az i20 Coupe WRC volánja mögé. „A legkedvesebb emlék számomra az idei Szardínia Rallyn aratott győzelmünk, de az első évünkben aratott németországi kettős sikerünk is remek pillanat volt. Nagyon boldog vagyok, és jól érzem magam a csapatnál, de az is fontos, hogy még soha nem éreztem magam ennyire versenyképesnek, mint most. Tele vagyok ambícióval, és örülök, hogy 2020-ban hét futamon is versenyezhetek majd a csapattal.”

A Hyundai Motorsport első embere, Andrea Adamo szerint Sordo idén megmutatta, hogy továbbra is a WRC egyik legsokoldalúbb és legversenyképesebb résztvevője.

„A szardíniai sikere kivételes teljesítmény volt, azonban a többi versenyen is megmutatta, hogy milyen tempóra képes. Logikus döntés volt számára, hogy jövőre is folytassa velünk a munkát.” –mondta Adamo.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából