Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Valtteri Bottas a Finn Rally előtt kipróbálhatta a Toyota Yaris WRC-t, most pedig az M-Sport Ford WRT németországi tesztjén ülhetett be ismét a Fiesta WRC volánja mögé.

A Mercedes AMG Forma 1-es istálló finn pilótája, Valtteri Bottas a nyári szünetet teszteléssel indította. Az ötszörös Grand Prix győztes versenyző januárban rajthoz állt az Arctic Lapland Rallyn egy Ford Fiesta WRC-vel, és az ötödik helyen teljesítette a havas futamot. Bottas a múlt hónapban a Finn Rally előtt lehetőséget kapott Tommi Mäkinentől, hogy kipróbálja a Toyota Yaris WRC-t, a napokban pedig részt vett az M-Sport Ford WRT németországi tesztjén, ahol aszfalton is vezethette a Fiesta WRC-t. A 29 esztendős finn versenyzőnek ezúttal is honfitársa, Jarmo Lehtinen diktálta az itinert a Freisen környékén megrendezett próbán.

Bottas Mercedeses ülésének sorsa eközben továbbra is bizonytalan, mivel csapata még nem döntötte el, hogy hosszabbítsanak-e vele szerződést a 2020-as szezonra, vagy Esteban Ocont igazolják le a helyére.

Foto: bild.de

További híreink a rally világából