Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport eredetileg Thierry Neuville-el, Andreas Mikkelsennel és Sebastien Loebbel vágott volna neki a Német Rallynak, azonban a csapat első embere, Andrea Adamo most változtatott a pilótafelálláson.

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sebastien Loeb helyett Dani Sordo kap majd lehetőséget a bizonyításra a Német Rally aszfaltos szakaszain. A spanyol pilóta idén remek formában versenyez, ugyanis Szardínián megszerezte pályafutása második futamgyőzelmét, emellett a Korzika Rallyn a negyedik pozícióban ért célba a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. - Sordo első futamgyőzelmét éppen Németországban könyvelhette el még 2013-ban a Citroen színeiben.

Az M-Sport walesi pilótája, Elfyn Evans a Finn Rally után Németországban sem fog rajthoz állni. A Fordos versenyző háta még az Észt Rallyn sérült meg, ami miatt nem ülhet be a Fiesta WRC-be. Evans helyére várhatóan ezúttal is Gus Greensmith ugrik majd be.

A 37. ADAC Rallye Deutschland augusztus 22-25. között kerül megrendezésre.

A bajnokság állása a Német Rally előtt:
1. Ott Tänak   180 pont
2. Sebastien Ogier   158
3. Thierry Neuville   155
4. Elfyn Evans   78
5. Andreas Mikkelsen   71

10. Dani Sordo   52
11. Sebastien Loeb   39

1. Hyundai Shell Mobis WRT   262 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT   238
3. Citroen Total WRT   198
4. M-Sport Ford WRT   158

További híreink a rally világából