Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota tehetségkutató programjának pilótája, Takamoto Katsuta a Német Rallyn mutatkozhat be a Toyota Yaris WRC volánja mögött.

Katsuta az elmúlt években a Tommi Mäkinen Racing Ford Fiesta R5-ösével szerepelt a WRC 2-ben. A 26 esztendős japán pilóta idén a finn rallybajnokság két futamán, a SM-Itäralli-n, valamint a Riihimäki-Ralli-n is lehetőséget kapott, hogy versenykörülmények között is kipróbálja a Toyota Yaris WRC-t. Katsuta mindkét futamon diadalmaskodni tudott, és legközelebb a Német -, valamint a Spanyol Rallyn bizonyíthat majd a Toyota World Rally Car-jával.  Az itinert továbbra is a brit Daniel Barritt fogja diktálni majd a japán versenyzőnek.

„Takamoto hatalmas lépéseket tett az idei évben.” –kezdte a Toyota Gazoo Racing vezetője, Tommi Mäkinen. „Sokat fejlődött a vezetése, ami nem csak a WRC 2-ben figyelhető meg, hanem a finn bajnokságban is remekül teljesített a Yaris WRC volánja mögött. Biztosak vagyunk benne, hogy Takamoto készen áll a következő lépésre.”

Katsuta a Német Rally mellett Spanyolországban is beülhet majd a Yaris WRC-be. „Tudjuk, hogy ez a két verseny nagy kihívást jelent majd Takamoto számára, mivel még nincs sok tapasztalata ezekről a versenyekről. Nem tűzünk ki konkrét célokat elé, elsősorban azt szeretnénk, ha minél többet tanulna ezeken a futamokon.”

Takamoto Katsuta a következőket mondta a WRC-s debütálásáról: „Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott engem. Négy éve keményen dolgozom azon, hogy egyszer majd világbajnok lehessek. Most egy hatalmas lépést tehetek a céljaim felé. Egyelőre a startvonalon állok, de már volt lehetőségem értékes tapasztalatokat szerezni a Yaris WRC volánja mögött. Versenyről-versenyre folyamatosan fejlesztem magam, hogy a jövőben a top kategóriában harcolhassak. Ahhoz, hogy beteljesüljenek az álmaim, továbbra is rengeteget kell dolgoznom, de biztos vagyok benne, hogy végig tudom majd csinálni. Előre is köszönöm mindenkinek a támogatást és a segítséget.”  

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából