Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A napokban szárnyra keltek olyan hírek, miszerint a 18 esztendős Kalle Rovanperä jövőre a Toyota Gazoo Racing csapatát erősítheti, így ő lesz a legfiatalabb gyári versenyző, aki teljes szezont megy a WRC-ben.

Egyelőre nem érkeztek hivatalos információk Rovanperä és a Toyota közötti megállapodásról, de az Autosport magazin úgy tudja, hogy a finn jövőre az egyik Yaris WRC-vel fog indulni a rally vb-n.

Rovanperä 2017-ben megnyerte a lett rallybajnokságot, az Ausztrál Rallyn pedig megszerezte első győzelmét a WRC 2-ben. 2018-tól a Skoda Motorsport színeiben szerepel a rally világbajnokság futamain. Tavaly két győzelmet is szerzett a Skoda Fabia R5-tel, és végül a harmadik helyen zárta az évet a WRC 2-ben. Idén eddig három alkalommal nyert a WRC 2 Pro-ban, és jelenleg 111 ponttal vezeti a kategóriát.

Rovanperä menedzsere, Timo Jouhki a következőket mondta az Autosport-nak: „A Skoda nagyon jól teljesít Kalle-val. Sokat tesztelt, és nagyon jó helye van neki itt, de eljött az ideje a váltásnak. Látni akartuk, miként fejlődik a pályafelírással, hogyan dolgozik együtt a csapattal, milyen fizikai állapotban van, és hogy miként kezeli a médiát. Talán még többet is fejlődött, mint amire számítottunk. Az volt a célunk, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsön a versenyeken. Kalle ennek a szezonnak a végére, a sorozat összes futamát teljesíteni fogja.”

Rovanperä elárulta, hogy készen áll az új kihívásra: „Ha továbbra is ilyen formában folytatjuk a szezont, akkor úgy gondolom, hogy akár egy nagyobb autóra is válthatunk. Ha szintet lépünk, akkor sokat kell majd tanulnunk, de van egy olyan opció is, hogy maradunk még egy évet a Skodánál, és tovább gyűjtjük a tapasztalatokat a versenyekről. Portugáliában és Szardínián először álltam rajthoz az idén, és láttam, hogy milyen nehéz ezeken a számomra új szakaszokon teljesíteni. Szóval vagy tovább tanulok a Skodával, vagy egy nagyobb autóra váltok.”  

Rovanperä 2017-ben az első között tesztelhette a Yaris WRC-t, és már akkor összehozták a nevét Tommi Mäkinen alakulatával.

Fotó: Skoda Motorsport

További híreink a rally világából