Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Ford WRT finn pilótája, Teemu Suninen a szezon hátralévő részében nem Marko Salminennel, hanem egy rutinos navigátorral, Jarmo Lehtinennel fog versenyezni.

Lehtinen 2002 és 2014 között Mikko Hirvonennek diktálta az itinert. Eddig összesen 169 világbajnoki futamon szerepelt, és 15 futamgyőzelmet ünnepelhetett Hirvonen mellett. Az 50 esztendős finn a szezon hátralévő részében Teemu Suninent fogja segíteni a Ford Fiesta WRC fedélzetén.

Suninen, aki a legutóbbi Portugál Rallyt a negyedik helyen zárta, a következőket mondta: „Szeretnék köszönetet mondani Markonak, mert az év első felében sokat értünk el közösen: szakaszokat nyertünk, és Svédországban az abszolút első helyen is autóztunk. Azonban még mindig sokat kell tanulnom, és egy olyan rutinos versenyző mellett, mint Jarmo rengeteg tapasztalatot szerezhetek ahhoz, hogy a szezon második felében elérjem a céljaimat. A Szardínia Rallyt jól ismerem, mivel ez lesz a negyedik alkalom, hogy itt versenyezhetek. Remélem, hogy gyorsan megtaláljuk majd a tempót, és sikerül egy jó eredményt elérnünk. Ez egy nagyon kemény verseny lesz. Óvatosnak kell majd lennünk, és már a pályabejáráson fel kell írnunk minden egyes követ.”

Jarmo Lehtinen tavaly két világbajnoki futamon is rajthoz állt Hiroki Akai oldalán a Tommi Mäkinen Racing Ford Fiesta R5-ösével. A Szardínia Rallyn nem sikerült célba érniük, viszont Finnországban a hetedik helyet szerezték meg a WRC 2 kategóriában.

„Amikor Mikko befejezte a pályafutását, készen álltam arra, hogy valaki más mellett versenyezzek" -kezdte Lehtinen. "Később a Toyota Gazoo Racing sportigazgatója lettem, és elrepült három év. Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét beülhetek egy versenyautóba. Tisztában vagyok vele, hogy ezek a kocsik nagyon gyorsak, de az előző WRC-k sem voltak lassúak.”

Teemu Suninen jelenleg hatodik a bajnokságban, míg csapata, az M-Sport Ford World Rally Team a negyedik a konstruktőri értékelésben.

A bajnokság állása a Szardínia Rally előtt:

1. Sebastien Ogier   142 pont
2. Ott Tänak   140
3. Thierry Neuville    132
4. Elfyn Evans   65
5. Kris Meeke   56
6. Teemu Suninen   44

1. Hyundai Shell Mobis WRT   202 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT   182
3. Citroen Total WRT   158
4. M-Sport Ford WRT   122

Fotó: autohebdo.fr

További híreink a rally világából