Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Március 28-31. között rendezik meg a 2019-es rally világbajnokság első aszfaltos futamát, a Korzika Rallyt. A Bastia központú versenyen összesen 96 páros áll majd rajthoz.

A Toyota Gazoo Racing remekül kezdte az évet, ugyanis vezetik a konstruktőri bajnokságot, Ott Tänak pedig az egyéni értékelésben áll a lista élén. Az észt pilóta jó eséllyel pályázik a futamgyőzelemre, ugyanis tavaly a második helyen ért célba a Toyota Yaris WRC-vel. Jari-Matti Latvala szintén jól ismeri a korzikai szűk, kanyargó pályákat, mivel 2015-ben diadalmaskodni tudott itt a VW Polo R WRC volánja mögött. A csapat harmadik pilótája, Kris Meeke jó tempót szokott diktálni az aszfaltos versenyeken, bár Korzikán eddig nem tudott kimagasló eredményt elérni.
A Citroen Total WRT a hazai versenyére készül. Sebastien Ogier 2016-ban a Volkswagen Polo R WRC-vel, 2018-ban pedig a Ford Fiesta WRC-vel tudott nyerni a 10.000 kanyar versenyének is nevezett viadalon. A franciák hatszoros világbajnoka csupán 4 ponttal marad el Ott Tänaktól a tabellán, így Korzikán mindent el fog követni a Citroen C3 WRC volánja mögött, hogy átvegye a vezetést észt riválisától. Esapekka Lappi a Mexikó Rallyn hibázott, ezért most szeretne bizonyítani Pierre Budaréknak.
A Hyundai Motorsport a Korzika Rallyn is három autóval fog támadni. Thierry Neuville csapattársai ezúttal Dani Sordo, valamint a kilencszeres rallyvilágbajnok Sebastien Loeb lesznek. Thierry Neuville, aki jelenleg harmadik a bajnokságban, 2017-ben győzni tudott Korzikán a Hyundai i20 Coupe WRC-vel.
Az M-Sport Ford WRT Fiesta WRC-ivel Elfyn Evans, valamint Teemu Suninen fognak rajthoz állni a 62. CORSICA Linea Tour de Corse-on.

A WRC 2 Pro-ban Kalle Rovanperä (Skoda Motorsport), valamint Łukasz Pieniążek (M-Sport Ford WRT) indul. A WRC 2-ben 16 páros fog versenyezni; Rajthoz áll többek között Kajetan Kajetanowicz a BRR VW Polo GTI R5-ösével, de rajta kívül Ole Christian Veiby, Nicolas Ciamin, és Eric Camilli is Polo R5-tel vág majd neki a távnak. Takamoto Katsuta, Nil Solans, Adrien Fourmaux és Massimo „Pedro” Pedretti Ford Fiesta R5-tel indul. Fabio Andolfi, Sébastien Bedoret, Pierre Louis Loubet, Rhys Yates és Nikolay Gryazin Skoda Fabia R5-tel nevezett a futamra. Yoann Bonato és Guillaume de Mevius Citroen C3 R5-tel, míg Simone Tempestini Hyundai i20 R5-tel áll rajthoz Korzikán.
A JWRC-ben is izgalmas csaták várhatóak, ugyanis 13 fiatal pilóta méri majd össze a tudását az aszfaltos szakaszokon.

A 62. CORSICA Linea Tour de Corse nevezési listája itt található.

A bajnokság állása a Korzika Rally előtt:
1. Ott Tänak   65 pont
2. Sebastien Ogier   61
3. Thierry Neuville   55
4. Kris Meeke   35
5. Elfyn Evans   28

1. Toyota Gazoo Racing WRT   86 pont
2. Citroen Total WRT   78
3. Hyundai Shell Mobis WRT   77
4. M-Sport Ford WRT   45

További híreink a rally világából