Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Østberg bejelentette, hogy 2019-ben a WRC 2 Pro bajnokságban fog szerepelni egy Citroen C3 R5 volánja mögött. A norvég pilótának idén is Torstein Eriksen fogja diktálni majd az itinert.

Østberg tavaly nyolc futamon állt rajthoz a Citroen Racing színeiben. Finnországban és Ausztráliában a Top 3-ban végzett a C3 WRC-vel, a bajnokságot pedig a 10. helyen zárta. A versailles-i alakulat idén csak két autót indít a WRC-ben, amelyekkel Sebastien Ogier, valamint Esapekka Lappi fog versenyezni, így a norvégnak új lehetőségek után kellett néznie a 2019-es szezonra. Østberg idén a WRC 2 Pro kategóriában fog indulni a DG Sport által felkészített Citroen C3 R5-tel.

„Nagyon csalódott voltam, amikor megtudtam, hogy idén nem lesz lehetőségem beülni egy gyári WRC-be.” –árulta el a 2012-es Portugál Rally győztese. „Soha nem adom fel az álmaimat! A rallyzás számomra több mint egy munka, mivel ez a véremben van. Mozgalmas időszak előtt állunk, de a tapasztalatommal és a Citroen Racing szakértelmével reméljük, hogy rövid időn belül megszerezzük a C3 R5 első WRC 2-es sikerét.”

Østberg a hétvégén a norvégiai Sidalsrallyn még az Adapta Team N-es Subarujával fog versenyezni, azonban a február 2-án megrendezésre kerülő Rally Hadeland-on már a Citroen C3 R5-tel indul. A WRC 2-ben a Svéd Rallyn (február 14-17.) áll majd először rajthoz az R5-ös Citroennel.

További híreink a rally világából