Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kétszeres rallyvilágbajnok Marcus Grönholm is rajthoz áll a 2019-es rally Vb második futamán, a Svéd Rallyn. A finn pilóta egy Toyota Yaris WRC-vel fog szerepelni a havas viadalon, az itinert pedig Timo Rautiainen fogja diktálni neki.

2000 és 2002 rallyvilágbajnoka, Marcus Grönholm utoljára 2010-ben indult a WRC-ben. Akkor egy Ford Focus RS WRC volánja mögött szerepelt a Svéd Rallyn, azonban technikai hibák hátráltatták, így csak a 21. helyen ért célba.
A finn pilóta bejelentette, hogy rajthoz áll a Svéd Rallyn egy Toyota Yaris WRC-vel, így Tommi Mäkinen csapatának négy autót kell majd felkészítenie a szezon második versenyére.
Timo Rautiainen elárulta, hogy Malcolm Wilson is felajánlott nekik egy Ford Fiesta WRC-t, valamint Henning Solberg Fiesta WRC-je is szóba került, de ők a Toyota mellett döntöttek.

Grönholmon kívül Sebastien Loeb is ott lesz a Svéd Rallyn a Hyundai i20 Coupe WRC volánja mögött, valamint Petter Solberg is rajthoz áll a Historic kategóriában a Ford Escort MkII-vel.

A Svéd Rally február 14-17. között kerül megrendezésre.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából