Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Forma 1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso már 2020-ban ott lehet a Dakar Rallyn, de az is elképzelhető, hogy hamarosan kipróbálja a Toyota rallyautóját, a Yaris WRC-t is.

A 37 esztendős spanyol versenyző tavaly év végén fejezte be a Forma 1-es pályafutását. Alonso 2018-ban Sébastien Buemivel és Kazuki Nakajimaval győzelemre vitte a Toyota TS050 Hybridet a 24 órás Le Mans-i viadalon. A spanyol idén a Daytona-i 24 órás versenyen áll majd rajthoz, valamint májusban ismét elindul az Indy 500-as futamon a Mclaren Racing színeiben.  

Egyre több információt hallani arról, hogy Alonso akár már 2020-ban ott lehet a Dakar Rallyn a Toyota Gazoo Racing South Africa Toyota Hilux-ával, most pedig olyan hírek láttak napvilágot, hogy a spanyol szívesen kipróbálná a Toyota World Rally Car-ját, a Yaris WRC-t is.

A Toyota Gazoo Racing WRT vezetője, Tommi Mäkinen az AS spanyol napilapnak beszélt arról, hogy Alonso megkereste őt azzal a kérdéssel, hogy valamikor a közeljövőben beülhet-e a Toyota Yaris WRC volánja mögé.

„Fernando megkérdezte tőlem, hogy kipróbálhatja-e Finnországban a Toyota Yaris WRC-t. Az egyetlen probléma ezzel csupán az, hogy idén csökkentették a tesztlehetőségeket a WRC-ben, így nem lesz egyszerű megszervezni ezt az eseményt. Mindannyian szeretnénk, ha Fernando beülne a Yaris WRC-be, így azon leszünk, hogy ez megvalósuljon. A legjobb megoldás talán az lenne, ha valamilyen promóciós eseményen vezetné az autónkat, mivel az nem számítana tesztnek.” –mondta a négyszeres rallyvilágbajnok Tommi Mäkinen.

Fotó: as.com

További híreink a rally világából