Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier távozása után nehéz helyzetbe került az M-Sport. A franciák hatszoros világbajnoka szeptemberben jelentette be, hogy elhagyja a cumbriai alakulatot, és visszatér a Citroenhez.

Ogier 2017-ben és 2018-ban is megnyerte a bajnokságot a Ford Fiesta WRC volánja mögött. A francia pilóta a sikerek ellenére úgy döntött, hogy nem hosszabbít szerződést az M-Sport-tal, és 8 év után visszatér a Citroenhez. Malcolm Wilson most minden követ megmozgat, hogy csapata, az M-Sport 2019-ben is ott lehessen a rally világbajnokság mezőnyében.   

„A célunk továbbra is az, hogy megpróbáljunk ezen a magas szinten megmaradni.” –kezdte Wilson az Autosport-nak. „Ha jövőre is menni tudunk, akkor csak két autót fogunk indítani, hacsak a harmadik Fiestát bérbe nem veszik. Nagyon sokat tanultunk Seb-től, és elértünk egy bizonyos szintet, amiből nem szeretnék lejjebb adni. Nyilvánvalóan nem lesznek olyan jó szállásaink, és vannak dolgok, amiket mellőzni fogunk jövőre. Megvizsgáljuk majd a kiadásainkat - minden költséget -, de semmi olyat nem fogunk tenni, ami az autó teljesítményét hátrányosan érintené.”

Wilson elárulta, hogy újabb fejlesztések előtt áll a Fiesta WRC. A csapat szakemberei új aerodinamikai elemeken dolgoznak, valamint a Ford segítségével a motor egyes részein is módosításokat hajtanak végre.

Teemu Suninen biztos, hogy maradna a csapat egyik versenyzője a 2019-es szezonban, azonban Elfyn Evans pozíciója már kérdéses, ugyanis a walesi pilóta mellett a Citroen korábbi versenyzője, Craig Breen neve is szerepel Malcolm Wilson listáján.

További híreink a rally világából