Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Skoda Motorsport zsinórban negyedik alkalommal hódította el a konstruktőri trófeát a WRC 2-ben. A cseh alakulat ennek örömére aranyba öltöztette a Skoda Fabia R5-öt.

A Skoda Motorsport számára fantasztikusan alakult a 2018-as szezon. A csehek a konstruktőri értékelés mellett taroltak az egyéni bajnokságban is. Jan Kopecky 5 futamgyőzelmet is szerzett a Fabia R5 volánja mögött, és végül megnyerte a bajnokságot. A cseh pilóta mögött Pontus Tidemand lett a második, míg a kategória bronzérmese a fiatal finn tehetség, Kalle Rovanperä lett.

181128 skodafabiar5 n2

A Skoda Motorsport aranyba öltöztettet a Fabia R5-öt, amelyen egy nagy 1-es is díszeleg, a szélvédőn pedig a „WRC2 CHAMPION 2018” felirat olvasható. Az egyedi festésű kocsi először Mladá Boleslavban lesz látható, majd a prágai repülőtéren lesz kiállítva.

181128 skodafabiar5 n3

A Skoda Motorsport bemutatta az új Fabia alapjaira épített R5-ös versenyautót is. A legszembetűnőbb változás a kocsi elején látható, ugyanis LED-es fényszórókat kapott a modellfrissített Fabia, valamint a hűtőrács is módosult. A csapat szakemberei az autó designján is változtattak, azonban megmaradt a Skoda Motorsport jellegzetes színösszeállítása.

2019-ben a Jan Kopecky – Pavel Dresler páros, valamint a Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen kettős fogja képviselni a Skoda Motorsportot a WRC 2-ben. Kopecky a világbajnokság mellett a cseh bajnokságban is harcba száll majd a bajnoki trófeáért.

Fotók: Skoda Motorsport

További híreink a rally világából