Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A bajnokságot vezető Thierry Neuville elárulta, hogy szeretne olyan támogatást kapni a csapattársaitól, mint amilyet Ogier kapott a legutóbbi Finn Rallyn.

Thierry Neuville rengeteg időt veszített a Finn Rally első napján, mivel neki kellett elsőként végigszáguldania a murvás szakaszokon. Sebastien Ogier szintén értékes másodperceket veszített, azonban az M-Sport stratégiájának köszönhetően az ötödik helyen tudta célba vinni a Ford Fiesta WRC-t, míg belga riválisa csak a kilencedik lett. Ogiert mindkét csapattársa, Elfyn Evans, valamint Teemu Suninen is tudta támogatni a skandináv pályákon. A Hyundainál erre nem volt lehetőség, mivel Andreas Mikkelsen rögtön a negyedik szakaszon hibázott, míg Hayden Paddon sokkal gyorsabb tempót tudott diktálni, mint Neuville.

Ogier Finnországban 21 pontra csökkentette a lemaradását Thierry Neuville-el szemben, aki csak a nyitószakaszon és a Power Stage-en tudta megelőzni az ötszörös világbajnokot.

„Szeretnék hasonló segítséget kapni.” –kezdte Neuville az Autosport magazinnak. „Legalább Craig Breen tudott nekem segíteni azzal, hogy a Power Stage-en megelőzte Ogiert. Az M-Sport taktikája nélkül Sebastien csak a hetedik helyen végzett volna. Ez a verseny része, és nincs is ezzel semmi probléma. Nekünk is pontosan ugyanezt kell majd tennünk. A Finnországban elért eredményünk nem túl jó, de lehetett volna ennél sokkal rosszabb is. A Német Rallynak 21 pontos előnnyel vághatunk neki.”

A bajnokság állása a Finn Rally után:
1. Thierry Neuville   153 pont
2. Sebasstien Ogier   132
3. Ott Tänak   105
4. Esapekka Lappi   70
5. Dani Sordo   60

1. Hyundai Motorsport - 228
2. M-Sport Ford World Rally Team - 202
3. Toyota Gazoo Racing WRC - 201
4. Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team - 153

A bajnokság augusztus 16-19. között a Német Rallyval folytatódik.

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából