Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A napokban gazdára talált a 200. Skoda Fabia R5-ös is, amely immár a cseh márka legsikeresebb versenyautójának számít.

A lett Sports Racing Technologies (SRT) alakulatának vezetője, Marcis Kenavs a múlt héten ünnepélyes keretek között vehette át a kocsit a Skoda mladá boleslavi bázisán.

A Fabia R5-öt 2015 áprilisában homologizáltatták, és azóta is sikert-sikerre halmoznak vele több nemzeti és nemzetközi bajnokságban egyaránt. Eddig 57 országban összesen 414 futamgyőzelmet szereztek a kocsival. A cseh márka 2017-ben nagyon erős évet zárt, ugyanis a Skoda Motorsport mind az egyéni, mind a konstruktőri bajnoki címet bezsebelte a WRC 2-ben, emellett Jan Kopecky megnyerte a cseh bajnokságot, valamint az ázsia-óceániai - (APRC), a közel-keleti - (MERC), a dél-amerikai - (CODASUR), az afrikai – (ARC) és további 14 nemzeti bajnokságban is az élen végzett a Skoda Fabia R5. Várhatóan a 2018-as szezon is hasonlóan sikeres lesz a cseh márka számára, mint amilyen a tavalyi volt.

Pontus Tidemand jelenleg toronymagasan vezeti a WRC 2 bajnokságot, 43 ponttal megelőzve csapattársát, Jan Kopeckyt.

Fotó: Skoda Motorsport

További híreink a rally világából