Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Összesen 88 páros adta le a nevezését a rally világbajnokság soron következő futamára, a Portugál Rallyra.

Az idei szezon első európai murvás futamán 14 World Rally Car fog szerepelni. Az M-Sport Ford WRT színeiben Sebastien Ogier és Elfyn Evans mellett a finn Teemu Suninen is Fiesta WRC-vel fog rajthoz állni, míg a szaúdi Yazeed Al-Rajhi egy előző generációs Ford Fiesta RS WRC-t fog terelgetni.
A Hyundai Motorsport négy i20 Coupe WRC-t indít Portugáliában; Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen és Dani Sordo mellett Hayden Paddon is lehetőséget kap a bizonyításra.
A Toyota Gazoo Racing WRT Yaris WRC-it Jari-Matti Latvala, Ott Tänak és Esapekka Lappi fogják terelgetni. Tänak győzni tudott Argentínában, így Portugáliában is hasonló eredményben bíznak a Toyotások.
A Citroen Total Abu Dhabi WRT-nél Kris Meeke csapattársa ismét Craig Breen lesz, míg a harmadik C3 WRC-t Mads Ostberg fogja vezetni. - A norvég pilóta a Svéd Rallyn már versenyzett a Citroennel, és akkor a hatodik helyen ért célba.

A WRC 2-ben is izgalmas csaták várhatóak, mivel 17 pilóta fog rajthoz állni R5-ös versenyautóval, míg a JWRC-ben 14 R2-es autót láthatunk majd.

Az 52. Vodafone Rally de Portugal nevezési listája itt található.

A Portugál Rally május 17-20. között kerül megrendezésre. A Matosinhos központú versenyen 20 murvás szakasz vár a mezőnyre, ami 358 kilométernyi versenytávot jelent.

fotó: fia.com

További híreink a rally világából