Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Elérhető a 2018-as rally világbajnokság második futamának, a Svéd Rally-nak a nevezési listája.

 A havas versenyen összes 15 WRC-s páros fog rajhoz állni, köztük Henning Solberg és Lorenzo Bertelli is.

Az M-Sport Ford World Rally Team színeiben Sebastien Ogier, Elfyn Evans, valamint Teemu Suninen fog indulni. Henning Solberg és Lorenzo Bertelli szintén az új generációs Fiesta WRC-vel száll harcba. Solberg Mads Østberg autóját bérelte ki erre a futamra, az itinert pedig Cato Menkerud diktálja majd neki. A szaúdi Yazeed Al-Rajhi egy Ford Fiesta RS WRC volánja mögött áll rajthoz Svédországban.
A Hyundai Motorsport Thierry Neuville és Andreas Mikklesen mellett ezúttal Hayden Paddonnak ad lehetőséget a bizonyításra. A Citroen szintén három autóval indul; Kris Meeke és Craig Breen mellett Mads Østberg is a Versailles-i alakulat C3 WRC-jével fog szerepelni. A Toyota Gazoo Racing Yaris WRC-it Jari-Matti Latvala, Ott Tänak és Esapekka Lappi fogják terelgetni a havas szakaszokon.

A WRC 2-ben 15 páros száll harcba a bajnoki pontokért a Karlstad környéki pályákon. Pontus Tidemand és Ole Christian Veiby a Skoda Motorsport színeiben indulnak. Rajtuk kívül Łukasz Pieniążek, Umberto Scandola, Fredrik Ahlin, Mattias Adielsson, Lars Stugemo, Jarmo Berg és Janne Tuohino is R5-ös Fabiával áll rajthoz. Jari Huttunen a Hyundai Motorsport i20 R5-ösével bizonyíthat. Tommi Mäkinen csapata két Ford Fiesta R5-öst indít, amelyeket a japán Takamoto Katsuta, valamint a szintén japán Hiroki Arai fog vezetni. Radik Shaymiev, Gianluca Linari és Kevin Abbring szintén R5-ös Fiestával vág neki a távnak. A WRC 3-ban olyan pilóták indulnak, mint például Emil Bergkvist, Ralf Sirmacis, valamint Yuriy Protasov.

A Svéd Rally nevezési listája itt található.

Petter Solberg ismét rajthoz áll a Historic kategóriában. A rally- és rallycross világbajnok pilóta ezúttal is a feleségével, Pernillával indul a Svédországban.

A Historic nevezési listája itt  található.

A Svéd Rally február 15-18. között kerül megrendezésre.

 

További híreink a rally világából