Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Renault Forma 1-es csapatának spanyol pilótája, Carlos Sainz is autóba ül a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn. Sainz Jr. a Renault VIP autójával fog végigszáguldani a Power Stage-en.

A 23 éves pilóta egy Renault Megane R.S. volánja mögött fogja teljesíteni a 13,58 kilométeres Col de Braus-i gyorsasági szakaszt a mezőny előtt. Sainz örül a lehetőségnek, hogy egy olyan versenyen szerepelhet, ahol édesapja, a kétszeres rallyvilágbajnok és kétszeres Dakar-győztes Carlos Sainz három alkalommal (1991, 1995, 1998) is diadalmaskodni tudott.

180122 csj n

„Már alig várom, hogy ott lehessek a Monte-Carlo Rallyn.” –kezdte Sainz. „Nagyon sokat gyakoroltam édesapámmal – otthon van egy rallyautónk, amit gyakran vezetek. Apu rengeteget mesélt nekem a Monte-Carlo Rallyról, hogy mennyire technikásak ezek a szakaszok, és hogy hogyan tudnak megváltozni a körülmények az egyik pillanatról a másikra - a hóeséstől az esőig, vagy a napsütésig. Természetesen arról is mesélt, hogy milyen acél idegek kellenek azokon a hágókon és hajtűkanyarokban. Nagyon izgatott vagyok, hogy részt vehetek ezen az eseményen egy olyan Renault Megane R.S.-sel, amelyet szöges gumikkal látnak el, így teljes mértékben belekóstolhatok majd a rallyzásba ezeken a szakaszokon.”

A 86. Monte-Carlo Rally január 25 – 28. között kerül megrendezésre.

További híreink a rally világából