Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az FIA nyilvánosságra hozta a rally világbajnokság 2018-as nevezési listáját, amelyen a Ford is szerepel. A kék ovális emblémás gyártó 2012-ben volt utoljára jelen a sorozatban.

 

Az M-Sport 2017-ben az egyéni bajnoki cím mellett a konstruktőri bajnokságot is megnyerte. A cumbriai alakulat 2018-ban már M-Sport Ford World Rally Team néven indul a rally vb-n. Malcolm Wilsonék így nagyobb technikai támogatásra számíthatnak a Fordtól, aminek köszönhetően tovább tudják majd fejleszteni a Fiesta WRC-t. - Ez is kulcsfontosságú lehetett Sebastien Ogier számára, amikor meghosszabbította a szerződését az M-Sport-tal.

171223 ford n2

A Ford visszatérésén kívül más változás nem történt a nevezési listán, vagyis ugyanaz a négy gyártó fog szerepelni jövőre is a rally világbajnokság futamain, mint 2017-ben: M-Sport Ford World Rally Team, Hyundai Shell Mobis World Rally Team, Toyota Gazoo Racing WRT, Citroën Total Abu Dhabi WRT.

 

 

További híreink a rally világából