Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Østberg 2017-ben nyolc futamon is rajthoz állt a OneBet Jipocar WRT Ford Fiesta WRC-jével. Idei legjobb eredményét Spanyolországban érte el, ahol az ötödik helyen ért célba.

A norvég pilóta szeretne jövőre is versenyezni, így most azt fontolgatja, hogy visszalép egy kategóriát, és a WRC 2-ben fog indulni.

Østberg korábban volt a Citroen és az M-Sport pilótája is, idén azonban privát versenyzőként vett részt a rally világbajnokság futamain. A norvég pilóta a OneBet Jipocar WRT új generációs Ford Fiesta WRC-jével versenyzett, azonban nem úgy alakult számára a szezon, ahogy azt szerette volna. Østberg a közelmúltban már meg is hirdette a Fiesta WRC-jét, amiért 510,000 £-ot kér.

„Nem volt könnyű évünk.” –kezdte Østberg. „Hatalmasak voltak a költségek, de mi mindent megtettünk, hogy ott lehessünk. Mi voltuk az egyetlenek, akik mindezt egy 2017-es autóval csináltuk, és ezt még egyszer már nem tudjuk bevállalni. Nagyon jó csapatunk van, és amikor minden a helyén volt, akkor az autó is remekül működött.”

171215 ostberg n2

Østberg most azt fontolgatja, hogy 2018-ban a WRC 2-ben fog rajthoz állni. Ha emellett a kategória mellett dönt, akkor szeretne jól szerepelni az R5-ös mezőnyben.

„A WRC 2-ben futamgyőzelmeket várnék magamtól, vagy legalább azt, hogy az élmezőnyben autózzak. Ha visszalépek a WRC 2-be, ott jól kéne teljesítenem, mert ha ez nem így történne, akkor az egy bizonyíték volna arra, hogy valami mást kellene csinálnom. Ezt azonban szeretném elkerülni.”

Tavaly Elfyn Evans, idén pedig Andreas Mikkelsen kényszerült visszalépni a WRC 2-be.

„Sokat veszíthetek a WRC 2-vel. Nem lenne könnyű dolgom, mivel nagyon jó pilóták versenyeznek ott. Ha megnézzük Andreast, neki volt már tapasztalata a S2000-es autókról, így tudta, hogy mire számíthat ebben a kategóriában. Ezt azonban én nem igazán tudom elmondani magamról. Mindent tőlem telhetőt megteszek majd, és harcolni fogok. Még csak 30 éves vagyok, így még jó pár évet versenyezhetek ebben a sportban. Tudom és érzem, hogy még van bennem potenciál. Sokkal motiváltabb vagyok, mint valaha, és az lesz a célom, hogy újra gyári pilóta legyek.” –tette hozzá a 2012-es Portugál Rally győztese, Mads Østberg.

Østberg megerősítette, hogy kihagyja a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt, és majd csak Svédországban áll először rajthoz a 2018-as szezonban.

További híreink a rally világából