Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport négy pilótával vág neki a 2018-as szezonnak. Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen teljes szezont fog menni, míg Hayden Paddon és Dani Sordo felváltva fogja vezetni a harmadik i20 Coupe WRC-t.

 

A Hyundai Motorsport megerősítette, hogy Sordo négy aszfaltos, és három murvás versenyen kap majd lehetőséget jövőre. A szezonnyitó Monte-Carlo Rally mellett Mexikóban, Korzikán, Argentínában, Portugáliában, Németországban és Spanyolországban ül majd a volán mögé a 34 esztendős pilóta.

Sordonak az elmúlt 4 évben Marc Martí diktálta az itinert, azonban jövőre ismét Carlos Del Barrioval fog együtt versenyezni.

Sordo a 2003-as Katalán Rallyn mutatkozott be a rally világbajnokságon. 2005-ben megnyerte a JWRC-t egy Citroen C2 S1600-as volánja mögött, rá 1 évre pedig már a Xsara WRC-vel szerepelt. Eddig 152 alkalommal állt rajthoz a rally vb-n, és ebből 42-szer végzett a dobogón. WRC-s pályafutása során eddig csupán egy futamgyőzelmet szerzett, mégpedig a 2013-as Német Rallyn.

 

 

További híreink a rally világából