Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport bejelentette, hogy a legújabb Polo GTI R5 várhatóan 2018 második felében fog bemutatkozni a WRC 2-ben. A német gyártó már egy vázlatrajzot is nyilvánosságra hozott az új autóról.

 

A Volkswagen R5-ös versenygépe a hatodik generációs Polo alapjaira épül. Várhatóan a csapat hazai versenyén, a Német Rallyn már versenykörülmények között is látható lesz majd a 270 lóerős kis méregzsák.

171107 polor5 n2

„Reméljük, hogy a Polo GTI R5-tel át tudjuk majd adni a négy világbajnoki cím során megszerzett tapasztalatunkat az ügyfélprogramunk számára. Első osztályú versenyautót szeretnénk kínálni az ügyfeleinknek a nemzeti bajnokságoktól kezdve egészen a világbajnokságig.” –kezdte Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója. „A Polo GTI R5-öt az első versenye előtt szigorú tesztelésnek vetjük alá, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy minden lehetséges körülmény között versenyképes legyen.”

A Polo GTI R5 fejlesztése 2017 elején kezdődött el, és már az idén megteheti az első tesztkilométereket. A projekt technikai igazgatója az a François-Xavier “FX” Demaison, aki a Polo R WRC-t fejlesztésében is jelentős szerepet vállalt. Rajta kívül Sebastien Ogier korábbi versenymérnöke, Gerard-Jan de Jongh is részt vesz a munkálatokban.

 

 

További híreink a rally világából