Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

2000 és 2002 világbajnoka, Marcus Grönholm október végén Walesben kipróbálta a Proton Iriz R5-öt.

A finnek kétszeres vb-győztese korábban már vezette a Skoda Motorsport R5-ös Fabiáját is, valamint részt vett a Volkswagen Polo R5 tesztelésében is.

A Proton májusban jelentette be, hogy 5 év kihagyás után visszatérnének a rally világbajnokságba. A malajziai autógyártó R5-ös versenygépét a brit Mellors Elliot Motorsport (MEM) cég fejleszti, és szeretnék, ha már a jövő év elején bemutatkozhatna az Iriz R5. Grönholm szokásához híven szűkszavú volt, és nem árult el túl sok információt sem a tesztről, sem pedig az autóról.

„Igen, vezettem a Protont, de nem akarok túl sokat elárulni róla. Ez egy privát teszt volt, ami nagyon jól sikerült.” –nyilatkozta Grönholm a Motorsport News-nak.

171106 proton n2

Chris Mellors, a MEM csapat vezetője a következőket mondta a teszt után: „Nagyon elégedettek vagyunk Marcus munkájával. Egész nap vezette az autót, és csak pár apróságot talált, amit szeretett volna, hogyha kijavítunk. Szenzációs, hogy jött egy olyan srác, mint Marcus, és kipróbálta az autónkat. Pozitív visszajelzéseket kaptunk tőle annak ellenére, hogy még 1000 kilométert sem teszteltünk az Iriz R5-tel. Szeretnénk együtt dolgozni Marcusszal, és úgy tűnik, hogy ő is nagyon lelkes, szóval majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

További híreink a rally világából