Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A finn Jari Huttunent választotta ki a Hyundai a tehetséggondozó programjához, és így 2018-ban ő kap majd lehetőséget a bizonyításra a WRC 2-ben egy Hyundai i20 R5 volánja mögött.

 

A Hyundai Motorsport szeptember elején egy háromnapos tesztet tartott Franciaországban, ahol Huttunen mellett Emil Bergkvist, Gus Greensmith, Karl Kruuda, Pepe Lopez, Pierre-Louis Loubet, Rene Mandel és Kalle Rovanperä is kipróbálhatta a csapat R5-ös autóját aszfalton és murván egyaránt. Az alzenaui alakulat ezt követően választotta ki azt a fiatal tehetséget, akit jövőre a WRC 2-ben indítanak.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra az, hogy a Hyundai mellettem döntött.” –kezdte a 23 éves Jari Huttunen, aki az idei Finn Rallyn megnyerte a WRC 2 kategóriát egy Skoda Fabia R5-tel (Huttunennek ez volt a második versenye, amin R5-ös autóval szerepelt.) „Nagyon sok tehetséges pilóta volt még rajtam kívül, akik sokkal tapasztaltabbak voltak nálam, éppen ezért egy kellemes meglepetés volt számomra a Hyundai döntése. Azzal, hogy egy ilyen sikeres csapat tagja lettem, teljesen egészében a versenyzésre tudok koncentrálni, és törekedhetek majd arra, hogy tovább fejlődjek a volán mögött. Bár az új generációs i20 R5-öt csak egy rövid ideig vezethettem a teszten, így is gyorsan összebarátkoztam vele, és még a nehéz körülmények ellenére is keményen tudtam nyomni.”

170927 jarihuttunen n2

A Hyundai Motorsport menedzsere, Alain Penasse megdicsérte mind a nyolc pilótát, akik részt vettek a teszten, és elárulta, hogy miért is esett a választásuk Huttunenre.

„Jari-ban hatalmas nagy elszántságot láttunk. Csak pár futamon állt eddig rajthoz R5-ös autóval, így kevesebb tapasztalattal rendelkezett, mint a többiek. Ennek ellenére mind aszfalton, mind murván rögtön versenyképes tempóban tudott közlekedni az új generációs i20 R5-tel. Ő egy nagyon tehetséges pilóta, és hatalmas potenciállal rendelkezik." -mondta Penasse

Huttunen legközelebb a rally Európa-bajnokság zárófutamán, a Rally Liepaja-n áll rajthoz az Opel Adam R2-vel. A fiatal pilóta jelenleg harmadik a Junior U27 kategóriában, azonban csupán 11 ponttal marad el a tabella élén álló Filip Marestől.

 

 

További híreink a rally világából