Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing első embere, Yves Matton elárulta, hogy 2018-ban szívesen látná Sebastien Ogiert az egyik C3 WRC-ben. Ogier 2009 és 2010 között a Citroen Junior Team alakulatát erősítette, 2011-ben pedig Sebastien Loeb mellett a Citroen elsőszámú csapatában láthattuk.

 

„A fő céljaink között szerepel az, hogy Ogier ismét nálunk versenyezzen.” –kezdte Yves Matton az autosport.com-nak. „Lépésről-lépésre haladunk, azonban most még nehéz megmondani, hogy miként fog dönteni. Biztos vagyok abban, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akik szeretnék őt meggyőzni. Jelen pillanatban nem látok semmi komolyabb akadályt, azonban ez nem jelenti azt, hogy minden a helyén van. Átbeszéljük a különböző pontokat, és megnézzük, hogy mik az ő elvárásai, és hogy mit szeretnénk mi elérni. A csapatunk elsődleges célja, hogy egy gyors pilótával indulhasson. Jó lenne leszerződtetni Sebastient, mivel ő francia, mi pedig egy francia csapat vagyunk – ez lenne a hab a tortán.”

170909 ogier n2

A másik lehetősége Sebastien Ogier számára, hogy marad jelenlegi munkaadójánál, az M-Sport-nál. A francia korábban már megemlítette, hogy szívesen versenyezne jövőre is a Fiesta WRC-vel, ha a Ford visszatérne a bajnokságba, vagy ha Malcolm Wilson találna egy komoly támogatót. Wilson megerősítette, hogy már elkezdték a tárgyalásokat Ogierrel a következő szezonról, és bízik abban, hogy tovább folytathatják majd a közös munkát.

 

 

További híreink a rally világából