Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andreas Mikkelsen bejelentette, hogy a szezon utolsó három futamán a Hyundai Motorsport színeiben fog szerepelni. A norvég pilóta áprilisban már tesztelte a Hyundai World Rally Car-ját, az i20 Coupe WRC-t, azonban versenykörülmények között még nem vezette az autót.

 

Mikkelsen Szardínián, Lengyelországban és Németországban a Citroen Total Abu Dhabi csapatát erősítette. Az Olasz Rallyt a nyolcadik, a Lengyel Rallyt a kilencedik, a Német Rallyt pedig a második helyen zárta.

A 28 éves pilóta most bejelentette, hogy a szezon hátralévő három fordulójában, Spanyolországban, Walesben és Ausztráliában a Hyundai Motorsport versenyzőjeként fog indulni. Mikkelsen pályafutása első futamgyőzelmét épp a Katalán Rallyn szerezte még 2015-ben, míg a legutolsó sikerét a tavalyi Ausztrál Rallyn érte el a Volkswagen Polo R WRC volánja mögött.

170905 mikkelsen n2

Mikkelsen 39 ponttal jelenleg a bajnokság 11. helyén áll, míg a Hyundai Motorsport 64 ponttal marad el az M-Sport-tól a konstruktőri értékelésben.

RallyRACC Catalunya – Rally de Espana - Október 5-10.
Dayinsure Wales Rally GB - Október 26-29.
Kennards Hire Rally Australia - November 16-19.

 

 

További híreink a rally világából