Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing bejelentette, hogy a héten elkezdik tesztelni a C3 R5-öt, amellyel jövőre a WRC 2-ben, valamint a rally Európa-bajnokságban akarnak szerepelni.

 

A teszteken Craig Breen és Stephane Lefebvre mellett Yoann Bonato fogja vezetni az új autót. A csapat első embere, Yves Matton elárulta, hogy az új autónál minden tapasztalatot fel fognak használni, amit a WRC-ben szereztek, és 2018-ban már harcba akarják küldeni a WRC 2-ben valamint az ERC-ben.

„Egy fontos mérföldkőhöz érkezünk a héten, mivel elkezdjük tesztelni a C3 R5-öt, amely már közel áll a végleges autóhoz.” –kezdte Matton. „A C3 R5-tel egy új színvonalat szeretnénk elérni a kategóriában. Minden tapasztalatunkat felhasználjuk, amit a WRC-ben eddig szereztünk, és továbbra is olyan technikai beszállítókkal dolgozunk együtt, mint a Sadev és Reiger. A pilótáink is részt vesznek az autó fejlesztésében. Az első teszten Craig Breen és Stéphane Lefebvre mellett a francia rallybajnokság jelenlegi éllovasa, Yoann Bonato is szerepet kap majd.”

170905 citroenr5 n2

A PSA konszern a legutóbbi két R5-ös versenyautójával, a DS3 R5-tel, valamint a 208 R5-tel nem igazán tudta megtörni a Skoda, és az M-Sport dominanciáját, ezért a C3-tól többet várnak a franciák.

„Az első teszteken már azt az autót fogjuk használni, amely már közel van ahhoz, amit majd az ügyfeleinknek fogunk kínálni.” –árulta el a Citroen fejlesztési igazgatója, Pierre Budar. „Vannak hasonlóságok a C3 WRC és a C3 R5 között; például a két kocsi bukókerete megegyezik, mivel ugyanannak a mérnöknek a munkája. A motor fejlesztésénél arra törekedtünk, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt érjük el a megbízhatóság mellett. Összességében minden adott ahhoz, hogy az ügyfeleink majd sikereket érjenek el az új C3 R5-tel.”

 

További híreink a rally világából