Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Thierry Neuville a legutóbbi futamon, a Német Rallyn nullázott, miután az Arena Panzerplatte-n kiütötte a Hyundai i20 Coupe WRC bal hátsó futóművét. A belga pilóta legfőbb riválisa, Sebastien Ogier a harmadik helyen ért célba, így 17 ponttal meglógott a bajnokságban.

 

„Dühös voltam magamra, de bele kellett törődnöm a helyzetembe.” –kezdte Neuville. „Előre tekintek és motiváltan várom a következő versenyeket. Nem akarom feladni a bajnoki címért folytatott harcot, és továbbra is küzdeni fogok a szezon végéig. Biztos vagyok benne, hogy még lesznek olyan futamok, ahol nekünk jön majd ki a lépés, és talán sikerül majd nyernünk is néhányszor. Úgy érzem, hogy még nem kell leírnunk ezt az évet.”

170829 neuville n2

„Biztos vagyok benne, hogy el tudok majd csenni néhány pontot Ogier elől, persze nagyon sok múlik majd az ő teljesítményén is. A hátralévő három futamon neki is lehetnek problémái, hibázhat, összegyűjthet defektet, vagy bármi más előfordulhat. Párszor már végeztem a bajnokság második helyén, ezért nem érdekel más, csak az, hogy nyerjek. A soron következő futamokon sokkal agresszívebb leszek, és több kockázatot fogok vállalni annak érdekében, hogy faragjunk a hátrányunkból.” –tette hozzá Thierry Neuville.

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Sebastien Ogier 177 pont
2. Thierry Neuville 160
3. Ott Tänak 144
4. Jari-Matti Latvala 123
5. Dani Sordo 89

1. M-Sport World Rally Team 325 pont
2. Hyundai Motorsport 261
3. Toyota Gazoo Racing 213
4. Citroen Total Abu Dhabi WRT 163

A bajnokság október 5-8. között a Katalán Rallyval folytatódik, majd október végén Nagy-Britanniában, novemberben pedig Ausztráliában szállnak harcba a világbajnoki címért a pilóták.

 

 

További híreink a rally világából