Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Betelt a pohár az FIA-nál; a Lengyel Rally a nézők magatartása miatt kikerül a rally világbajnokság kalendáriumából. Lengyelország helyett jövőre Törökország láthatja majd vendégül a WRC mezőnyét.

 

A Nemzetközi Automobil Szövetség az elmúlt években már figyelmeztette a verseny szervezőit, hogy próbáljanak megoldást találni a nézői rendbontásokra, ennek ellenére ez a probléma idén is felmerült a Mikolajki környéki pályák szélén.

„Nagyon sajnáljuk, hogy kikerül Lengyelország a naptárból, mivel ez egy rendkívül fontos piac, és sokat fejlődtek az elmúlt években – azonban biztonsági okokból az FIA úgy döntött, hogy jövőre nem lesz Lengyel Rally. Muszáj elmondanom, hogy erről nem a verseny szervezői tehetnek, hanem inkább a fegyelmezetlen nézők.” – nyilatkozta a WRC promótere, Oliver Ciesla az autosport.com-nak.

Törökország legutóbb 2010-ben rendezett világbajnoki futamot. Akkor Sebastien Loeb diadalmaskodott Petter Solberg és Mikko Hirvonen előtt.

2018-ban az első hat forduló megegyezik majd az ideivel, azonban a tervezett tizennegyedik futam, a Horvát Rally még kérdéses, mivel egyelőre nem született megállapodás a dátummal és a költségekkel kapcsolatban.

„A WRC bizottságnál 13 futamot javaslunk, és az első hat fordulónak már megvannak az időpontjaik is. Két további verseny is szóban forog: Horvátország és Új-Zéland. A horvát futam abszolút megvalósíthatónak tűnik, de még nem sikerült tisztáznunk a horvát szövetéggel a dátumot. Új-Zélandnak jelenleg nincs meg a szükséges kerete, de amint rendelkezni fognak vele, folytatni fogjuk a verseny szervezőivel a tárgyalást.” –tette hozzá Ciesla.

 

 

További híreink a rally világából