Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb a múlt héten a franciaországi Elzászban kipróbálta a C3 WRC-t. A kilencszeres rallyvilágbajnok most kijelentette, hogy nem zárkózik el attól, hogy újra tesztelje a Citroent.

 

„Nem a legizgalmasabb dolog egy teszten a kilométerek gyűjtése, de amikor valami újat kell felfedezned egy olyan kocsival, ami teljesen más, mint amit az elmúlt 15 évben vezettél, akkor már sokkal élvezhetőbb.” –kezdte Loeb a L’Equipe-nak. „Nem tudom elképzelni magamat úgy, hogy egész évben csak teszteljek, de néha-néha miért ne ülnék be a C3 WRC-be? Amikor vezettem, ugyanúgy éreztem magam, mint annak idején, és úgy gondolom, hogy a tempómból sem veszítettem. A teszt során az motivált, hogy megtaláljam ebben az új autóban rejlő potenciált, és be kell vallanom, hogy nem számítottam ekkora sebességbeli különbségre.”

170818 loeb n2

A Citroen Racing első embere, Yves Matton örült Loeb pozitív visszajelzésének, és szeretné, ha kipróbálná az autót egy murvás teszten is.

„A Citroen Racing a története legintenzívebb tesztjén van túl.” –mondta Matton. „Az első hat napon a kiválasztott pilótáink kipróbálhatták mind a három típusú útfelületen a kocsit, amilyenekkel majd a Német Rallyn is találkoznak. Mindnyájan remek munkát végeztek és elégedettek voltak. Sebastien Loeb pedig tovább munkát végzett az autóval. Az eső miatt, amely reggel esett, nem voltak ideálisak a körülmények, viszont értékes információkat gyűjtöttünk ebben a különleges helyzetben. Száraz pályán pedig Seb, Kris, Craig és Andreas benyomásai megegyeztek, és összehasonlítottuk a különböző technikai visszajelzéseket.”

 

 

További híreink a rally világából