Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A négyszeres rallyvilágbajnok Sebastien Ogier gyerekkori álma vált valóra, amikor Spielbergben kipróbálhatta a Red Bull Racing 2011-es Forma 1-es versenyautóját, az RB7-et. A francia pilótának a tizenháromszoros futamgyőztes David Coulthard segített a teszt során.

Ogier pályafutása során eddig 493 szakaszgyőzelmet könyvelhetett el, és 40 alkalommal ünnepelhetett a pódium legfelső fokán. A Red Bull Racingnek köszönhetően most az egyik álma vált valóra, amikor kipróbálhatta, hogy milyen is egy Forma-1-es autó volánja mögött ülni.

170719 ogier n2

Ogier azt az RB7-et vezethette, amellyel Sebastian Vettel 2011-ben megnyerte a második világbajnoki trófeáját, és amellyel a Red Bull Racing megvédte a konstruktőri bajnoki címét. Az M-Sport francia pilótája több mint 100 kilométert tett meg a V8-as erőforrással ellátott autóval az osztrák versenypályán.

„Gyerekkoromban Ayrton Senna volt a példaképem, és már akkor arról álmodtam, hogy egy nap majd kipróbálok egy F1-es autót.” –kezdte Ogier a wrc.com-nak. „Ahhoz, hogy egy versenyző jól érezze magát, gyorsnak kell lennie, és mivel a Forma-1-es autók a leggyorsabbak, ezért természetesen minden versenyző meg akarja tapasztalni ezt az érzést egy szép napon.”

170719 ogier n3
fotók: RedBull

„Egy álmom vált ma valóra. Fantasztikus élménnyel gazdagodtam, és természetesen egy hatalmas felfedezés volt ez számomra – nagyon különbözött ez a kocsi azoktól, amiket eddig vezettem. Nagyon jól szórakoztam, ez valóban egy rettentően gyors autó, de nagyon hamar összebarátkoztam vele.” –tette hozzá Sebastien Ogier.

 


További híreink a rally világából