Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A rally világbajnokság soron következő futamán, a Vodafone Rally de Portugal-on összesen 14 új generációs World Rally Car lesz látható. A WRC Trophy-ban három páros indul, míg a WRC 2-ben 20 darab R5-ös fog szerepelni.

Ford Fiesta WRC-vel az M-Sport két pilótája, Sebastien Ogier és Ott Tänak, valamint a DMACK-os Elfyn Evans fog harcba szállni a bajnoki pontokért. Mads Ostberg Svédország és Argentína után Portugáliában is rajthoz áll a 2017-es Ford Fiesta WRC-vel.

170510 portugalrally n2

A Hyundai Motorsport az idén két futamgyőzelmet szerző Thierry Neuville-el, valamint Dani Sordoval és Hayden Paddonnal vág neki a szezon hatodik futamának. Paddon navigátora, John Kennard csípősérülés miatt nem tudja vállalni az indulást, így Sebastian Marshall fogja helyettesíteni az új-zélandi mitfárert a Hyundai i20 Coupe WRC-ben. A Toyota a Portugál Rallyn immár három Yaris WRC-vel fog támadni. Jari-Matti Latvala és Juho Hänninen mellett már Esapekka Lappi is lehetőséget kap a bizonyításra. A Citroen Racing négy C3 WRC-t indít a murvás viadalon. Kris Meeke, Craig Breen és Stéphane Lefebvre mellett idén először Khalid Al-Qassimi is rajthoz áll a bajnokságban.

A WRC Trophy-ban Martin Prokop Ford Fiesta RS WRC-vel, Valeriy Gorban Mini WRC-vel, míg Jean-Michel Raoux egy Citroen DS3 WRC-vel indul.

A WRC 2-ben összesen 20 páros nevezett, köztük Pontus Tidemand, Andreas Mikkelsen, Eric Camilli valamint Teemu Suninen. A WRC 3-ban hatan indulnak; Raphael Astier és Enrico Brazzoli Peugeot 208 R2-vel, Nils Solans valamint Nicolas Ciamin Ford Fiesta R2-vel, Jakub Brzezinski és Francisco Name pedig Citroen DS3 R3T-vel vág neki a távnak.

A május 18-21. között megrendezésre kerülő Vodafone Rally de Portugal nevezési listája itt található.

 


További híreink a rally világából