Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Martin Prokop legutóbb a 2016-os Katalán Rallyn versenyzett World Rally Car-ral. A cseh pilóta idén Mads Ostberggel alkot egy csapatot, azonban Portugáliában még nem az új generációs Ford Fiesta WRC-vel indul.

A 2009-es JWRC-bajnok a tavalyi Ford Fiesta RS WRC-jével vág neki a Portugál Rallynak, így a WRC Trophyban lesz érdekelt. A WRCT-ben eddig csupán három pilóta, az ukrán Valeriy Gorban (Mini John Cooper Works WRC), a görög Jourdan Serderidis (Citroen DS3 WRC), valamint az olasz Lorenzo Bertelli (Ford Fiesta RS WRC) szerepelt. A kategóriát jelenleg Valeriy vezeti 50 ponttal, megelőzve a 25 pontos Serderidist.

170427 martinprokop n2

Mads Ostberg az eddigi négy futamból, csak Svédországban állt rajthoz a 2017-es Fiesta WRC-vel, mivel a mexikói versenyt gyermeke születése miatt kihagyta, a Korzika Rallyra pedig nem tudott kellően felkészülni. A OneBet JipoCar WRT norvég pilótája a hétvégi Argentin Rallyn ismét autóba ül, az azonban továbbra is kérdéses, hogy Martin Prokopot mikor láthatjuk majd az új Fiesta WRC volánja mögött.

A Vodafone Rally de Portugal május 18-21. között kerül megrendezésre.

 


További híreink a rally világából