Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andreas Mikkelsen továbbra is azon dolgozik, hogy néhány futamon rajthoz állhasson a 2017-es Volkswagen Polo R WRC-vel. A norvég pilóta tavaly megnyerte a szezonzáró Ausztrál Rallyt, de a Volkswagen távozása után neki is új ’munkahely’ után kellett néznie.

Mikkelsen idén a WRC 2-ben kezdte el a szezont, miután nem jutott neki hely a 2017-es specifikációjú World Rally Car-okat indító csapatoknál. A Monte-Carlo Rallyn a Skoda Motorsport R5-ös Fabiájával állt rajthoz, és fölényesen győzni tudott a kategóriában - több mint három percet adott a második helyen célba érő csapattársának, Jan Kopeckynek.

170127 volkswagen n2

„Az a célom, hogy visszaülhessek egy gyári autóba, és hogy a következő szezonban harcba szállhassak a világbajnoki címért.” –árulta el Mikkelsen az autosport.com-nak. „Most azonban keressük azt a három lehetséges versenyt, ahol még az idén elindulhatunk a 2017-es Poloval. Reméltük, hogy már Svédországban ott lehetünk, de túl kevés az idő addig, ezért most a Portugál Rallyra koncentrálunk. Rengeteget teszteltem a Polot, ezért ez az egyetlen kocsi, amit nagyon jól ismerek. Versenyezni akarok vele, és nagyon jó lenne, ha ez meg is valósulna. Szponzorokat kell most keresnem, és ki kell találnunk, hogy miként tudnánk homologizáltatni az autót.”

A múlt héten a csapatvezetők és az FIA leültek megvitatni a 2017-es Polo WRC homologizációs kérdését, azonban nem jutottak dűlőre. Az FIA rally igazgatója, Jarmo Mahonen a következőket mondta: „A lehető leghamarabb meg kell vizsgálnunk ezt a kérdést. Tavaly a Citroen hasonló helyzetben volt, de ők elkötelezettek voltak és vissza is tértek a bajnokságba. A Volkswagen nem tervez hasonló lépéseket. A találkozó pozitív volt és jó hangulatban telt, de a résztvevők kifejezték aggodalmukat, amihez joguk is volt. A Volkswagen vezetőségével majd átbeszélem ezt a témát, és utána ismét tárgyalóasztalhoz ülhetünk a többiekkel.”

 


További híreink a rally világából