Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Monte-Carlo Rally nevezési listájából kiderült, hogy Sebastien Ogier és Ott Tänak mellett Elfyn Evans is az M-Sport 2017-es Ford Fiesta WRC-jével fog rajthoz állni a szezonnyitón. Most arra is fény derült, hogy a walesi pilóta teljes szezont fog menni a DMACK támogatásával.

Evans 2014-ben és 2015-ben már szerepelt az M-Sport elsőszámú csapatában. Tavaly a WRC 2-ben viaskodott, ahol a harmadik helyen zárta az évet, Esapekka Lappi és Teemu Suninen mögött, emellett pedig megnyerte a Brit Rally Bajnokságot a DMACK-os R5-ös Fiestával.

„Nagyon izgatottan várom, hogy újra egy WRC volánja mögött versenyezzek, ráadásul ebben az izgalmas időszakban, amikor az új generációs autók megjelennek. Hálás vagyok a DMACK-nak ezért a lehetőségért. Élveztem az elmúlt 12 hónapot, amikor együtt dolgoztunk a DMACK-kal, és hogy részt vehettem az új abroncsok fejlesztésében. Mivel egy éve nem vezettem WRC-t, nagyon nehéz lesz visszarázódni, de ez még jobban motivál és elhatároztam, hogy a lehető legtöbbet ki fogom hozni ebből a helyzetből.” –árulta el Evans.

170110 m sport n2

A DMACK ügyvezetője, Dick Cormack örömmel fogadta, hogy Evans DMACK abroncsokon fog versenyezni 2017-ben a WRC-ben.

„Tavaly kulcsszerepet játszott a DMACK életében – mind a teljesítmény, mind a műszaki fejlesztés területén. A mi kicsi, de annál motiváltabb csapatunk hatalmas előrelépést tett, most pedig elhatároztuk, hogy tovább fogunk fejlődni ebben a szezonban. Elfyn a DMACK nagykövetének számít, miután megnyerte a brit bajnokságot, és biztos vagyok benne, hogy idén is hasonlóan éhes lesz a sikerre.” –mondta Dick Cormack.

Az M-Sport triója mellett Mads Ostberg és Martin Prokop is 2017-es Fiesta WRC-vel fog versenyezni a Svéd Rallytól kezdve, és várhatóan Teemu Suninen is Lorenzo Bertelli is rajthoz áll majd pár futamon az új Ford World Rally Car-ral.

170110 m sport n3

Malcolm Wilsonék a WRC 2-ben is erős csapattal fognak szerepelni, ugyanis idén két kocsival szállnak harcba a kategóriagyőzelemért. Az EcoBoost motorral hajtott R5-ös Fiestával Éric Camilli, valamint Teemu Suninen kap lehetőséget. Előbbi pilóta már a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn is ott lesz, míg Suninen a svéd futamtól kezdve fogja képviselni a ’kék ovális’ márkát.

„2002 óta törekszünk arra, hogy tehetséges fiatal pilótáknak biztosítsunk lehetőséget a sport minden szintjén. Idén két autóval fogunk versenyezni a WRC 2-ben, és úgy gondolom, hogy van két erős pilótánk Éric és Teemu személyében.” –kezdte Wilson. „Éric és Benjamin (Benjamin Veillas) számára talán visszalépés lesz az idei év, de mi továbbra is hiszünk a potenciáljukban, és Éric idén nyomás nélkül gyűjtheti a tapasztalatokat. A tapasztalat sokat számít ebben a sportban, és ha úgy tud teljesíteni, ahogy mi azt elvárjuk tőle, akkor talán nem kell sokat várni arra, hogy ismét egy WRC volánja mögött lássuk őt.”

„Nagyszerű, hogy Teemut és Mikkot (Mikko Markkula) a csapatunkban üdvözölhetjük. Teemu tavaly felhívta magára az emberek figyelmét, és sokan követték a szereplését a WRC 2-ben. Ő egy nagyon tehetséges fiatal srác, ezért fantasztikus őt egy R5-ös Fiestában látni. A múltban már sok finn siker született, és Teemu egy új fejezetet nyithat ebben a történetben. Tele van ambícióval és nagyon határozott, így már alig várom, hogy lássam, mire is képes az autónkkal.” -fejezte be gondolatait az M-Sport első embere.

 


További híreink a rally világából