Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing egy év szünet után, 2017-ben visszatér a rally-világbajnokságba. A francia csapat Abu Dhabiban mutatta be a jövő évi versenyautóját, a Citroen C3 WRC-t.

A Citroen Racing nyolc alkalommal lett a rally VB legsikeresebb csapata (2003-2005, 2008-2012), - a WTCC-t pedig a 2014-es debütáló évüktől kezdve uralták. Idén csak pár futamon láthattuk a DS3 WRC-ket, mivel az új generációs World Rally Car fejlesztésére akartak koncentrálni Yves Mattonék, de 2017-ben ismét jelen lesznek a sorozatban gyári alakulatként.

Idén ugyan nem mentek teljes szezont a Citroen pilótái, Kris Meeke Portugáliában és Finnországban is győzni tudott a DS3 WRC-vel. A brit pilóta a versenyek mellett a C3 WRC fejlesztésében is részt vett, és jövőre is marad a Versailles-i alakulat alkalmazottja. Meeke mellett Craig Breen, Stéphane Lefebvre és Khalid Al-Qassimi is a Citroen színeiben fog szerepelni.

„Keményen dolgoztunk, és sokat teszteltünk, de soha nem lehet megmondani, hogy ez mire lesz elég, amíg nem látjuk, hogy mit tudnak a többiek. Elégedett vagyok az eddigi munkánkkal, de még mindig azon gondolkozok, hogy hol tarthatunk az ellenfeleinkhez képest.” –mondta Kris Meeke.  

A C3 WRC-t az új szabályok szerint építették meg, így agresszívabb lett a külseje, nagyobb hátsó szárnyat kapott, és 80 lóerővel több rejtőzik a motorháztető alatt. Az autóval április óta több, mint 9000 kilométert teszteltek, így bizakodva várják a Citroenesek a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt.

161221 citroenc3wrc n2

„2017-ben az lesz a célunk, hogy a riválisainkat legyőzve futamokat nyerjünk.” –kezdte a Citroen Racing vezetője, Yves Matton. „2018-ban viszont már legalább az egyik világbajnoki címet haza szeretnénk vinni. Amikor a kommentek olvastam, láttam, hogy az emberek már nagyon várták a C3 WRC-t, így lesz egy kis nyomás a vállunkon. A csapat most talán nincs olyan jó helyzetben, mint korábban, így kell majd egy kis idő, hogy visszarázkódjunk.”

Matton Kris Meeke-től várja leginkább a győzelmeket, de Craig Breentől és Stéphane Lefebvretől is jó szereplésre számít.

„Kris tudja, hogy 2017-ben győzelmeket várunk tőle, de a másik két pilótánk is rendelkezik már tapasztalatokkal. Craig és Stéphane eddigi eredményei azt mutatják, hogy van két stabil tehetséges versenyzőnk. Ezért is döntöttünk mellettük, és biztosak vagyunk benne, hogy ők a jövő sztárjai.” -tette hozzá.

A január 19 – 22. között megrendezett Monte-Carlo Rallyra csak két C3-as készül el. Az új autóval Meeke és Lefebvre fog rajthoz állni, míg Breen a DS3 WRC-vel bizonyíthat majd.

 


További híreink a rally világából