Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Pont került az elmúlt hetek egyik nagy kérdésének végére, mégpedig hogy Sebastien Ogier hol folytatja pályafutását 2017-ben. A négyszeres rallyvilágbajnok az M-Sport színeiben próbálja majd megvédeni a bajnoki címét.

Ogier és navigátora, Julien Ingrassia az elmúlt négy évben uralta a bajnokságot, azonban az Ausztrál Rally után a Volkswagen Motorsport bejelentette, hogy jövőre kiszállnak a sorozatból, így a párosnak új csapatot kellett keresnie. Ogierék 2008 óta versenyeznek WRC-vel, és ez idő alatt 4 világbajnoki címet, 38 futamgyőzelmet, 56 dobogós helyet és összesen 475 szakaszgyőzelmet szereztek.

„Sok újdonság vár ránk, de már nagyon várom, hogy versenyezzünk.” –kezdte Ogier. „Az új generációs World Rally Car és az új csapat miatt minden bizonnyal izgalmas időszak előtt állunk. Nincs sok idő a Monte-Carlo Rallyig, így nem tudunk sokat menni a Fiesta WRC-vel, de minden tőlünk telhetőt elkövetünk majd, hogy jól szerepeljünk. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen kihívásra számíthatunk, és jól látjuk, hogy Malcolm Wilson és csapata mennyire ki van éhezve a sikerre.”

161212 m sport n2

„Vicces, mert néhány hónapja a Wales Rallyn azt nyilatkoztam, hogy milyen szép is lenne egy napon velük dolgozni. Fogalmam sem volt arról, hogy ilyen hamar megvalósulhat ez, de most itt vagyunk. Már alig várom, hogy együtt dolgozhassunk az M-Sporttal, és biztos vagyok benne, hogy a dobogó legmagasabb fokát fogjuk megcélozni.”

Az M-Sport első embere, Malcolm Wilson a következőket mondta: „A Monte-Carlo Rallyn az egyes szám fog díszelegni a Ford Fiesta WRC ajtaján, ráadásul évek óta nem volt ilyen erős pilótafelállásunk, mint most. Nem tudom szavakkal elmondani, mennyire izgatottak vagyunk a következő szezon miatt. Úgy gondoljuk, hogy nagyon különlegesre sikerült a Fiesta, és hogy mi vagyunk a legjobb pozícióban ezelőtt az izgalmas új korszak előtt. Nem titok, hogy mennyire szerettünk volna együtt dolgozni Sebbel és Juliennel, így fantasztikus, hogy a csapatunkban üdvözölhetjük őket. Keményen dolgoztunk, hogy meggyőzzük őket, és hogy megmutassuk nekik, hogy a Ford Fiesta WRC az az autó, amellyel megvédhetik a bajnoki címüket.”

161212 m sport n3

Ogier csapattársa a 2016-os év pilótájának megválasztott Ott Tänak lesz. Az észt pilóta 2015-ben már szerepelt Malcolm Wilson alakulatában, idén pedig a DMACK Ford Fiesta RS WRC-jével bizonyított.

„Nagyon jól sikerült a 2016-os szezonunk. Sok tapasztalattal gazdagodtam, és úgy érzem, hogy jobb pilóta lettem. Jó volt látni, ahogy év közben gyorsulni tudtunk. Ez az első alkalom, hogy jelen voltam egy teljesen új fejlesztésénél, és nagyszerű volt együtt dolgozni a mérnökökkel.” –árulta el Tänak, aki jövőre már nem Raigo Mölder, hanem Martin Järveoja oldalán fog versenyezni.

Eric Camilli jövőjéről egyelőre nem érkeztek információk, annak ellenére, hogy a francia pilótának 2017 végéig szól a szerződése az M-Sportnál.


További híreink a rally világából