Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

2017-ben a Michelin és a DMACK gumiabroncsaival szerelik majd fel az új generációs World Rally Car-okat, miután a Pirelli távozik a rally-világbajnokságból.

A Pirelli, amely 2011 óta a Forma 1-et is ellátja abroncsokkal, régóta jelen van a WRC-ben, ráadásul volt három olyan szezon (2008-2010), amikor az olasz cég volt a sorozat kizárólagos gumiszállítója.

A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery elárulta, hogy nemzeti rallybajnokságokban világszerte jelen lesznek a jövőben is: „A rally az egyik olyan autósport, ami nagyon közel áll hozzánk, és továbbra is lelkesen támogatni fogjuk. Bár a következő szezonra nem homologizáltattunk gumikat a WRC-re, világszerte 300, vagy még annál is több bajnokságra fogunk koncentrálni.”

161113 pirelli n2

Hembery megerősítette, hogy a Junior Európa-bajnokság továbbra is számíthat a Pirellire: „A fiatal pilóták támogatása tökéletesen illeszkedik a filozófiánkba. A legtöbb versenyző a saját nemzeti bajnokságában kezdi el a pályafutását, így ezután is a legújabb abroncsainkkal látjuk majd el ezeket a sorozatokat, így a jövőben is képviseltetni fogjuk magunkat ebben a sportágban.”    

A Pirelli utolsó WRC-s szereplése a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Ausztrál Rally lesz, ahol a Scorpion murvagumikat biztosítják majd a Ford Fiesta RS WRC-t terelgető Lorenzo Bertelli valamint a WRC 2-ben viaskodó, Nicolas Fuchs számára.

A Michelin és a DMACK is regisztrálta már termékeit a 2017-es évadra; előbbi a négy gyári csapattal fog együtt dolgozni, míg utóbbi egy vagy két Ford Fiesta RS WRC-re szállítja majd az abroncsokat.


További híreink a rally világából