Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az év elején még úgy tűnt, hogy 2019-ig biztos résztvevője lesz a Volkswagen Motorsport a rally-világbajnokságnak, azonban a csapat wolfsburgi bázisán kedden reggel megtartott elnökségi ülésen bejelentették, hogy az Ausztrál Rally után búcsút intenek a sorozatnak – tudta meg az autosport.com.

A Volkswagen Motorsport a hétvégi Wales Rallyn zsinórban negyedik alkalommal hódította el a konstruktőri címet, és emellett Ogier is a negyedik bajnoki trófeáját ünnepelhette meg az idén.

A Volkswagen már egy ideje teszteli a 2017-es specifikációjú Polo R WRC-t, Marcus Grönholmmal a volánnál, azonban az autó mégsem fog bevetésre kerülni. Az, hogy mi lesz a csapat három pilótájának, Sebastien Ogiernek, Jari-Matti Latvalának és Andreas Mikkelsennek a sorsa, egyelőre nem lehet tudni.

161101 vw n2

A Citroen már bejelentette, hogy Kris Meeke-kel, Craig Breennel és Stéphane Lefebvre-vél vágnak neki a 2017-es évadnak, így a franciáknál jelenleg nincs szabad hely. A Hyundai is megtartja mindhárom versenyzőjét, Thierry Neuvillet, Dani Sordot és Hayden Paddont. A Toyota két autóval vág neki a jövő évi szezonnak, - Juho Hänninent már leszerződtették és várhatóan Esapekka Lappival is hamarosan megállapodnak. Az M-Sport pilótafelállása még kérdéses a következő évre.

A Volkswagen-csoport másik márkája, az Audi az elmúlt héten hozta nyilvánosságra, hogy befejezik a programjukat az Endurance világbajnokságon (FIA WEC). A négykarikás márka 2000 és 2014 között tizenhárom alkalommal nyerte meg a Le-Mans-i 24 órás versenyt, és ezzel a legendás viadal második legsikeresebb gyártójának számít (a Porsche 18 alkalommal végzett az élen).  

A Volkswagen Motorsport eddigi eredményei a WRC-ben:
4 egyéni világbajnoki cím (Sebastien Ogier 2013-2016)
4 konstruktőri bajnoki cím (2013-2016)
42 futamgyőzelem
összesen 2092 pont (ebből 452-t Andreas Mikkelsen gyűjtött össze a Volkswagen Motorsport N színeiben)
összesen 621 szakaszgyőzelem (Sebastien Ogier 360, Jari-Matti Latvala 199, Andreas Mikkelsen 62)

A Volkswagen Motorsport várhatóan szerdán fogja hivatalosan bejelenteni, hogy a november 17-20. között megrendezésre kerülő Ausztrál Rally lesz az utolsó szereplésük a rally-világbajnokságon.

 


További híreink a rally világából