Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Bár még négy forduló hátravan a 2016-os rally világbajnokságból, az FIA Motorsport Világtanácsa szerdán nyilvánosságra hozta a jövő évi előzetes kalendáriumot, amelyben az első hét futam mellett már időpontokat is találhatunk.

A 2017-es szezon első hét versenyéből hat – Monte-Carlo, Svédország, Mexikó, Argentína, Portugália és Szardínia - hasonló időpontban kerül megrendezésre, mint az idén, azonban Korzika szeptember helyett áprilisban látja majd vendégül a világbajnokság mezőnyét.
A Finn- , a Német- , a Spanyol- , a Brit- és az Ausztrál Rally időpontjai is megvannak, azonban ezeket még véglegesítenie kell a testületnek.
Az, hogy a bajnokság 13 vagy 14 fordulós lesz-e jövőre még nem lehet tudni, ahogy arra is várni kell, hogy Lengyelország, Kína valamint Törökország rendezhet-e vb. futamot 2017-ben. A végleges naptárat majd csak néhány hét múlva hozza nyilvánosságra az FIA.

160929 wrc n2

A 2017-es rally világbajnokság előzetes versenynaptára:
1. Monte-Carlo Rallye / január 20-22.
2. Svéd Rally / február 10-12.
3. Mexikó Rally / március 10-12.
4. Korzika Rally / április 7-9.
5. Argentin Rally / április 28-30.
6. Portugál Rally / május 19-21.
7. Szardínia Rally / június 9-11.
8. Finn Rally / ?
9. Német Rally / ?
10. Spanyol Rally / ?
11. Brit Rally / ?
12. Ausztrál Rally / ?

A naptár mellett más témákban is tárgyalt a WMSC a párizsi ülésen:
- 2017-től minimum kettő, maximum három autóval harcolhatnak a gyártók a konstruktőri pontokért, és a két legjobb autó fog számítani a bajnokságban. További autókkal is nevezhetnek a gyártók, de azok nem harcolhatnak majd a bajnoki pontokért.
- A gyártók által nevezett pilóták a 2017-es World Rally Car-okkal versenyezhetnek, a jelenlegi WRC-knek egy külön privát kupát indítanak.
- Az FIA pályázatot ír ki a 2017-es Junior WRC-k szerepeltetésére.

 


További híreink a rally világából