Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A PH Sport két autóval áll rajthoz a rally világbajnokság soron következő futamán, a Korzika Rallyn. Stéphane Lefebvre nem versenyezhet a hazai viadalán, de Kris Meeke és Craig Breen is harcba szállhat a bajnoki pontokért.

Kris Meeke, aki Portugáliában és Finnországban is győzni tudott, idén ötödik alkalommal áll rajthoz a DS 3 WRC-vel.
Craig Breen-nek ez lesz az idei negyedik világbajnoki szereplése. - Az ír pilóta a Finn Rallyn a harmadik helyen ért célba a Citroennel.

Stéphane Lefebvre szeretett volna részt venni a hazai versenyén, azonban a Német Rallyn elszenvedett súlyos balesete miatt kénytelen kihagyni a Korzika Rallyt. A francia pilóta már otthon lábadozik és szeretne még a 2016-os szezonban visszaülni a volán mögé.

160908 citroen n2

„Nagyon fontos számomra, hogy most már hazamehettem. Gyorsan elhagytam a mankókat, és már könnyen járok, bár a bordáim még mindig fájnak.” –kezdte Lefebvre. „Ahogy képes leszek rá, elkezdem a speciális gyógytornát a Citroen Racing csontkovácsával. Remélem, hogy el tudok majd utazni Korzikára, hogy minél több időt tölthessek a csapattal. A célom az, hogy még a szezon vége előtt újra versenyezhessek.”
 
Lefebvre navigátorának, Gabin Moreau-nak a bokája sérült meg az ütközés során, és Németországból már átszállították a strasbourgi kórházba, ahol újabb műtéten esett át.

„Az orvosok szerint gyorsan javul az állapotom a műtét óta, amikor azokat a csavarokat távolították el a bokámból, amiket még Németországban helyeztek be. Nyilvánvalóan még nem tudom terhelni a lábamat, de óvatosan már tudom mozgatni. Amint lehetőségem lesz rá, pár napra hazamegyek, de után tovább folytatom a rehabilitációt a speciális központban. Ez egy hosszú folyamat lesz, kicsit hosszabb, mint Stéphannak, de mindketten elhatároztuk, hogy a lehető leghamarabb folytatjuk a közös munkát.” –nyilatkozta Moreau.


További híreink a rally világából