Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A korábbi a Forma 1-es fejlesztőpilóta, valamint kétszeres WTCC futamgyőztes Ma Qing Hua továbbra is szeretne bemutatkozni a rally világbajnokságban. A 28 éves sanghaji versenyző a hazai viadalán, a Kína Rallyn debütált volna a sorozatban, azonban a szervezők törölték a futamot.

Kína 1999 után látta volna ismét vendégül a rally világbajnokság mezőnyét, azonban az elmúlt hetekben tomboló heves viharok és áradások okozta károk miatt kikerült a bajnokság kalendáriumából a távol-keleti futam.

Ma azzal az Adapta csapattal állt volna rajthoz, amelyet Mads Ostberg édesapja, Morten irányít. A kínai pilóta aszfalton már ki is próbálta a norvég alakulat R5-ös Fiestáját, valamint a Jipocar Racing Team Ford Fiesta RS WRC-jébe is beülhetett. A Német Rally előtt részt vett a pályabejáráson, ahol a tapasztalt brit mitfahrer, Stuart Loudon ült mellette.

160901 maqinghua n2

Morten Ostberg az autosport.com-nak a következőket mondta: „Ma nagyon-nagyon lelkes a rallyzás iránt. Norvégiában már tesztelte az R5-ös autót, Ausztriában pedig kipróbálta a Fiesta RS WRC-t. Nyilvánvalóan nagyon csalódott a hazai futama miatt, de keressük a lehetőséget, hogy máshol rajthoz állhasson. Nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott a tesztek során, de ránézve a naptárra, nem valószínű, hogy az idén megtörténhet a bemutatkozása, – Korzika nem a legalkalmasabb futam a debütálásra – azonban jövőre akár több versenyen is ott lehet.”

 


További híreink a rally világából