Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kórházba szállították Stéphane Lefebvre-t és navigátorát, Gabin Moreau-t, miután balesetet szenvedtek a Német Rally második napján. A francia páros a 40 kilométeres Panzerplatte gyorsasági 12. kilométerénél csúszott le az útról a PH Sport DS3 WRC-jével.

A versenyt megállították, amíg az orvosi csapat a baleset helyszínén dolgozott. A versenyzőpárost törésekkel és belső sérülésekkel a helyi kórházba szállították.

A verseny szervezői a következő közleményt adták ki az eset után: „A 10-es rajtszámú autó pilótáját és navigátorát kórházba szállították a 10-es gyorsaságin történt baleset után. A vizsgálatok során töréseket és belső sérüléseket állapítottak meg náluk, így további kórházi ellátásra szorulnak. Az orvosok szerint a versenyzők állapota nem életveszélyes.”

160820 lefebvre n2

Lefebvre közösségi oldalán osztották meg, hogy Moreau már át is esett egy műtéten: „Gabin törött bokáját már megoperálták a délután folyamán. Stéphane és Gabin a családjaik társaságában szeretnének köszönetet mondani a mentőcsapatnak, valamint a pilótáknak és a szurkolóknak a támogatásukért.”

Lefebvre tavaly a tízedik helyen zárta a Német Rallyt, míg 2014-ben megnyerte a JWRC kategóriát. A baleset előtti szakaszokon jó tempóban autóztak, mivel egy szakaszgyőzelmet és egy második időt is mentek, a futamot pedig a hatodik helyről kényszerültek feladni.

A versenyt a Volkswagen Motorsport francia pilótája, Sebastien Ogier vezeti csapattársa, Andreas Mikkelsen, valamint a Hyundai i20 WRC-vel szereplő Dani Sordo előtt. Vasárnap négy szakaszt kell teljesíteniük a pilótáknak a célig.


További híreink a rally világából