Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

2017-ben egy új korszak kezdődik a rally világbajnokságban, ugyanis a jelenlegi World Rally Car-oknál látványosabb autókkal fognak rajthoz állni a pilóták. A napokban az M-Sport is nekiállt tesztelni a jövő évi bajnokságra.

A kék tesztfestéssel ellátott Fiesta WRC-vel az M-Sport első embere, Malcolm Wilson, valamint a cseh Martin Prokop tette meg az első kilométereket a csapat Dovenby Hall-i bázisának közelében található Greystoke erdőben.

A teszt során az erőforrásra, a hajtásláncra valamint a felfüggesztésre fókuszáltak Wilsonék, míg az új aerodinamikai elemeket hamarosan Matthew Wilson fogja kipróbálni.

160804 m sport n2

„Nagyon-nagyon izgatott vagyok az autó láttán. Ez még csak az első prototípus, de így is hihetetlen a sebessége.” –mondta Malcolm Wilson. „A Ford szakemberei még finomítgatják az új aero-csomagot, de a mechanikai alkatrészeket már ki tudtuk próbálni a jelenlegi karosszériával. Az első teszt megerősítette a bizalmunkat abban, hogy képesek vagyunk egy nyerő autót építeni.”

A Fiesta az utolsó a 2017-es World Rally Car-ok közül, amely megtette az első tesztkilométereket. A Toyota Gazoo Racing már több alkalommal is meghajtotta a Yaris WRC-t, míg a Citroen már murván és aszfalton is kipróbálta a C3 WRC-t az elmúlt hetekben. A Volkswagen Motorsport is már elkezdte a felkészülést a 2017-es szezonra, akárcsak a Hyundai a háromajtós i20 WRC-vel.


További híreink a rally világából