Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy Kevin Abbring fog versenyezni Dani Sordo helyett a Finn Rallyn. A spanyol pilóta még a múlt héten sérült meg a csapat finnországi tesztjén, amikor egy ugrató után eltört a Hyundai egyik lengőkarja, ami miatt lecsúsztak az útról; Sordo csigolyatörést szenvedett, de navigátora, Marc Martí szerencsére megúszta az esést.

„Dani jó úton halad a gyógyulásban.” –kezdte a Hyundai Motorsport vezetője, Michel Nandan. „Azonban fontos, hogy teljesen felépüljön, ezért úgy döntöttünk, hogy nem indítjuk őt Finnországban. Így lehetősége lesz, hogy az augusztusi Német Rallyn a lehető legjobb formában térjen vissza. Kevin fogja vezetni a 20-as rajtszámú autót a finn versenyen, és a jövő héten csatlakozni fog Thierry Neuvillehez és Hayden Paddonhoz, hogy részt vegyen a futam előtti teszten.”

160715 hyundai n3

A Hyundai szakemberei az alzenaui bázison már elkezdték kivizsgálni, hogy mi történhetett Sordoék i20 WRC-jével Finnországban.

„Részletesen átnéztük az autót, és megállapítottuk, hogy technikai hiba miatt történt Daniék balesete. A vizsgálatok még mindig tartanak, de már tettünk lépéseket annak érdekében, hogy ne ismétlődhessen meg ez az eset.” –tette hozzá Nandan.

Kevin Abbring második alkalommal fogja helyettesíteni spanyol csapattársát. Sordo a 2015-ös Svéd Rally előtt egy Mountain Bike balesetben eltörte a bordáit, és ezért kellett beugrania a hollandnak a helyére.
Abbring idén már rajthoz áll Portugáliában és Szardínián is, azonban ez lesz az első alkalom, hogy az új generációs i20 WRC-vel szerepelhet.

A 66. Neste Rally Finland július 28-31. között kerül megrendezésre.


További híreink a rally világából