Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Július 28-31. között rendezik meg a 2016-os rally világbajnokság nyolcadik fordulóját, a Finn Rallyt. A Jyväskylä környéki pályákon összesen 81 páros áll rajthoz, - közülük 20-an WRC-vel vágnak neki a murvás gyorsaságiknak.

A Volkswagen Motorsport színeiben természetesen Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen fog versenyezni. A Hyundai elsőszámú csapatában ezúttal Thierry Neuville és Hayden Paddon kap szerepet, míg Dani Sordo a Hyundai Motorsport N autóját terelgeti majd.
Az M-Sportot Mads Ostberg és Eric Camilli fogja képviselni, de a Lengyel Rallyn brillírozó Ott Tänak valamint Yazeed Al-Rajhi, Lorenzo Bertelli, Oleksii Tamrazov, Abdulla Al Qassimi és Matti Koskelo is Ford Fiesta RS WRC-vel megy majd. Henning Solberg Finnországban is versenyautóba ül, de ezúttal a WRC 2 kategóriában próbál szerencsét egy R5-ös Fiesta volánja mögött.
A versenyen öt Citroenes pilóta is harcba száll; Kris Meeke, Craig Breen és Khalid Al Qasssimi mellett az argentin Marcos Ligato valamint honfitársa, José Alberto Nicolas is DS3 WRC-vel áll rajthoz.  
Az ukrán Valeriy Gorban – Volodymyr Korsia páros az Eurolamp WRT Mini Cooper WRC-jével fog szerepelni a finn pályákon.

160709 finnrally n2

A WRC 2-ben szintén 20 páros harcol majd a bajnoki pontokért. Henning Solberg mellett ott lesz többek között a Lengyel Rally győztese, Teemu Suninen, a szezon első két futamát megnyerő Elfyn Evans, valamint a finn szurkolók kedvence, Esapekka Lappi is.
A JWRC-ben 10, míg a Drive Dmack Trophy-ban 9 páros adta le a nevezését.

A verseny igazgatója, Kai Tarkiainen a következőket mondta: „Újabb év, újabb fantasztikus nevezési lista. Több WRC-s pilóta nevezett a Finn Rallyra, mint az idei szezon eddigi futamainak bármelyikére, emellett a WRC 2-es nevezési lista is elég erősnek bizonyul.”

A 66. Neste Rally Finland nevezési listája itt található.

A bajnokság állása a Finn Rally előtt:

WRC:
1. Sebastien Ogier   143 pont
2. Andreas Mikkelsen   92
3. Hayden Paddon   72
4. Jari-Matti Latvala   68
5. Dani Sordo   68

WRC 2:
1. Elfyn Evans   80 pont
2. Teemu Suninen   75
3. Nicolas Fuchs   59
4. Pontus Tidemand   49
5. Hubert Ptaszek   42

JWRC:
1. Simone Tempestini   50 pont
2. Terry Folb   33
3. Ole Christian Veiby   25
4. Vincent Dubert   22
5. Martin Koci   18


További híreink a rally világából