Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Martin Prokop elhagyja a rally-világbajnokságot, miután ötperces időbüntetéssel vághatott csak neki a Szardínia Rallynak.

A Jipocar Czech National Team Ford Fiesta RS WRC váltóján található plombát megsértette a privát csapat, és ezért időbüntetéssel sújtották őket.

Az alakulat vezetője, Quirin Müller elmondta, hogy az FIA-t tájékoztatták, hogy hozzányúlnak a plombához, - ráadásul már Portugáliában is hasonlóképpen szerelték meg a sebességváltójukat, azonban akkor nem büntették meg Prokopékat.

A privát csapat csak korlátozott számú sebességváltóval rendelkezik, így muszáj volt a feltörniük a plombát, hogy a két futam között versenykész állapotba hozzák a Fiestát.

160614 prokop n2

„Ez igazságtalan. Tönkretették Martin versenyét.” –mondta Müller az autosport.com-nak. „Mi egy privát csapat vagyunk, és nem harcolunk dobogós helyekért. Ez rávilágított minket arra, hogy ebben a bajnokságban nincs szükség privát alakulatokra.”

Prokop 117 világbajnoki futamon vett részt, és 2009-ben megnyerte a JWRC bajnokságot. Szardínián a 11. helyen végzett, de ha nincs a büntetése, akkor a 8. pozícióban ért volna célba a Fiestával. A cseh pilóta ezek után a Dakar Rallyra akar koncentrálni, ahol januárban mutatkozott be egy Toyota Hilux volánja mögött.

„Csak egy beszélgetést akartunk az FIA-val.” –kezdte Prokop. „Van egy másik projektünk, és egy kicsit megváltozott bennem valami, ezért nem akarok ebben a bajnokságban versenyezni. Ezek után a Dakaros autón fogok dolgozni, amit tesztelni is fogunk, és augusztus végén megpróbálok egy tereprally futamon is rajthoz állni.”


További híreink a rally világából