Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

MA Qing Hua már több szakágban is kipróbálta magát, most azonban a rallyzásba fog belekóstolni. A kínai pilóta a hazájában megrendezésre kerülő világbajnoki futamon fog bemutatkozni a WRC mezőnyében.

A 28 éves pilóta 2011-ben megnyerte a kínai túraautó-bajnokság (CTCC) 1600-as kategóriáját egy Hyundai i30-as volánja mögött. 2012-ben a HRT Forma-1-es csapat tesztpilótájaként folytatta pályafutását, rá egy évre pedig a Caterham F1-es alakulat alkalmazottja lett. 2014-ben debütált a WTCC-ben, és az oroszországi második futamot megnyerte a TC1 –es Citroen C-Elysée-vel.  2015-ben már teljes szezont ment a túraautó vb-n a franciákkal, és a bajnokságot a negyedik helyen zárta. Idén a Citroen gyári alakulata csak két autóval vesz részt a sorozatban, így Sebastien Loeb után neki is távoznia kellett a csapattól.

160609 ma n2

MA idén tavasszal a Formula-E németországi és franciaországi futamán is lehetőséget kapott a Team Aguri-tól, most pedig a közösségi oldalán jelentette be, hogy a Kína Rallyn is láthatjuk majd versenyezni. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy milyen autóval fog menni a hazai szurkolói előtt.

Kína 1999 után került vissza a rally világbajnokság kalendáriumába. A 17 évvel ezelőtti versenyt még murvás utakon rendezték meg, most azonban a Német- és a Francia Rallyhoz hasonlóan csak aszfalton fognak menni a pilóták.

A Citroen idén nem nevezett gyári csapatként a bajnokságba, mivel a 2017-es C3 WRC fejlesztésére fókuszálnak, viszont a PH Sport DS3 WRC-ivel Kris Meeke, Stéphane Lefebvre, Craig Breen és Khalid Al-Qassimi is rajthoz áll néhány futamon.

A Rally China – Beijing szeptember 8-11. között kerül megrendezésre.


További híreink a rally világából